ГГ „Др Александар Радојевић”: Захтевамо смену Драгана Вукајловића 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
ГГ „Др Александар Радојевић”: Захтевамо смену Драгана Вукајловића
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
15.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом изградње потпорног зида на Лозничком путу ГГ„Др Александар Радојевић” поставља питање за вршиоце власти у Чачку зашто у плану и програму



за 2018. ЈП „Градац” нема инвестиције: изградња потпорног зида на Лозничком путу и да ли је то вишеструко кршење закона одговорног лица овог јавног предузећа?

У саопштењу се даље наводи:

„Да ли ће град Чачак извршити контролу трошења средтава у овом јавном предузећу? Како је могуће да у граду Чачку, у коме представници локалне самоуправе инсистирају на поштовању закона од стране грађана јавно предузеће чији је оснивач град Чачак без свих законом прописаних правила гради „теткин потпорни зид“? Закон прописује да дозволу за градњу бетонске ограде инвеститор мора да поседује, а о дозволи за потпорни зид је излишно говорити.
Са које позиције ће се платити и по којој јавној набавци ( очигледно је да изградња овог објекта подлеже закону о јавним набавкама) изградња овог потпорног зида?

Зашто грађевинска инспекција након примљене пријаве 01. фебруара није одмах изашла на терен, већ 7 дана након примљене пријаве, када су радови на објекту већ завршени? Зашто су мештани узалуд се надајући, само гледали инспекторе како 7 дана пролазе колима поред градилишта?

Да ли се потпорни зид налази на градском грађевинском земљишту или на приватној парцели?

Да ли је изградњом овог потпорног зида ионако узак Лознички пут додатно сужен, и тако дошло до угрожавања безбедности и возача и пешака?

-Да ли ће Скупштина града Чачка, као највиши орган града расправљати о овој причињеној штети грађанима, и да ли ће градоначелник испунити обећање дато јавности да ће свако ко буде прекршио закон за то и сносити одговорност?

Већину ових питања већ смо потражили од ЈП „Градац” по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Такође, ова питања ћемо упутити и помоћнику градоначелника за област месне самоуправе и инфраструктуре господину Милану Бојовићу.
Обзиром да је инспектор Игор Кривокапић, који је излазио на градилиште, потврдио да је закон прекршен поводом изградње овог објекта, одборничка група „За напреднији Чачак“ ће захтевати смену директора Драгана Вукајловића у Скупштини града Чачка.
Време је да одборници који су представници народа стану у одбрану закона од стране оних који мисле: „Држава - то сам ја“. Куда би нас одвело када бисмо теткама о трошку грађана испуњавали жеље?

Колико је одборника у Скупштини града Чачка суштински на страни грађана, видећемо већ на следећој седници Скупштине града Чачка.”

Група грађана „Др Александар Радојевић”




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.812.282 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)