Ничија земља у селу Шуме 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ничија земља у селу Шуме
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
15.01.2018 | 0 коментар(а)



Топола - Село Шуме добило је уз помоћ донација и вредних мештана нову цркву, али до ње и даље води лош пут

а решење тог проблема се и не назире.

Наиме, овај пут је ближи пут који спаја села Светлић, Горњу и Доњу Трнаву па велики број домаћина користи ову деоницу. Решење проблема и те како постоји а шта их мучи испричао је један од мештана овог дела села.

„Већ дуги низ година радим у иностранству, никада нисам жалио да свом селу помогнем, донирао сам средства за цркву и хвала Богу и мештанима средили смо је, сада је проблем пут и струја. И пут сам два пута насипао али на жалост све то због оптерећења је кратко трајало, рупе се поново отворе и пут је у лошем стању. Решење је асфалт али за нас је то изгледа немогућа мисија“, прича Ранковић Драгослав.

Локална самоуправа им није изашла у сусрет, питали смо се зашто?

„Обраћали смо се за помоћ више пута, долазили су и да виде али ништа још увек нису предузели, бојим се да је проблем у мени јер због моје до садашње помоћи селу надлежни очекују да и ово одрадим ја. Мислим да је то ипак на њима, а не на богатим сељанима“, закључује Ранковић.

Сам почетак пута је асфалтиран око 200 метара од главног пута а остатак у дужини од око 500 метара не али то није једина мука овог дела села.

„Добили смо бетонске бандере које још увек нису заливене већ само постављене, постављање кабла чекамо већ три године. Око 14 домаћинстава има у овом делу насељу који су морали да се прикључе на струју из другог села. Звали смо да питамо шта се дешава и рекли су нам да су кабл послали и да он само треба да се постави“, објашњава Драгослав.

Да ли ће се ових 700 метара ничије земље напокон повезати и спојити са остатком села остаје само питање за надлежне, а мештани ће до тада и даље мучити муку и са рупама и са струјом, а бандере па бар су бетонске за утеху нису дрвене.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.142.314 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)