Већници усвојили предлог буџета за 2018. годину 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Већници усвојили предлог буџета за 2018. годину
Trenutno na sajtu: 587       |       Podeli:
22.12.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - На 63. седници Општинског већа усвојен је предлог одлуке о буџету општине Лучани за 2018. годину.

Укупан буџет за наредну годину пројектован је на 740 милиона динара. Из јавних прихода очекује се 679 милиона, што је повећање за око осам посто у односу на 2017. годину, а из осталих прихода очекује се 61 милион динара, преноси Радио Д.

Од инвестиционих улагања у буџету за 2018. годину планиран је између осталог завршетак пројекта енергетске ефикасности зграде дечјег вртића у Лучанима и зграде Центра за социјални рад у Гучи око 40 милиона буџетских, републичких средстава и донација, за изградњу сеоских водовода из система „Рзав“ планирано је око 20 милиона. За пољопривреду око 17 милиона, за партерно уређење земљишта око Средње школе у Лучанима око 10 милиона, као и 10 милиона динара за израду пројеката.

Овим буџетом планиран је суфицит од 7,4 милиона динара из ког ће бити покривени издаци за отплату кредита и за капиталне инвестиције – брана „Сврачково“.

,,У изради буџета покушали смо да задовољимо све сфере функционисања општине”, рекла је председница општине Лучани Весна Стамболић.

Већници су усвојили и предлог кадровског плана општинске управе општине Лучани за 2018. годину који је урађен на максималан број запослених од 53 радника у општинској управи.

,,Чланови општинског већа су усвојили и предлог одлуке о реализацији буџета општине Лучани у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2018. годину којом су планиране услуге личних пратилаца и помоћ у кући”, рекла је председница општине Весна Стамболић.

Радио Д / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.957.352 посета
Тренутно на сајту: 588 посетилац(a)