Клизиште прети да прекине друмски и железнички саобраћај 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Клизиште прети да прекине друмски и железнички саобраћај
Trenutno na sajtu: 776       |       Podeli:
31.01.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Топљење снега покренуло је у среду вече клизиште у месту Глишина вода, непосредно уз магистрални пут који спаја стари

са новим делом Прибоја и железничком пругом Београд – Бар, што је угрозило функционисање друмског и железничког саобраћаја. На овом путу другог реда А191, друмски саобраћај се од средине марта прошле године одвија једном коловозном траком уз употребу светлосне сигнализације. Такође, клизиште је угрозило и двадесетак домаћинстава која се налазе у његовој непосредној близини.

На лице места изашли су представници локалне самоуправе, полиције и одговорна лица из јавних установа како би сагледали компликовану ситуацију, коју је проузроковало померање тла. Начелник општинског Штаба за ванредне ситуације у граду на Лиму Борис Мрдовић каже да је ово деценијски проблем са којим се општина сусреће међутим и да она није кадра да га сама реши.

Директор ЈКП „Услуга” Жељко Јечменица и Борис Мрдовић начелник општинског Штаба за ванредне ситуације, фото: ПП медиа

„Радници Дирекције за уређење градског земљишта уклонили су са кловоза земљу и камење које се вечерас обрушило. Међутим, на подзиду отвориле су се нове рупе па страхујемо од већег клизања које би могло да угрози и домаћинства и да потпуно прекине друмски и железнички саобраћај. Локална самоуправа није надлежна, нити је кадра да реши овај проблем о којем је обавештен републички Штаб за ванредне ситуације као и надлежне инспекцијске службе. Очекујемо помоћ стручних људи како би се сагледала цела ситуација и што пре реаговало”, казао је за „ПП Медију“ Борис Мрдовић, начелник општинског Штаба за ванредне ситуације.

Пукотина у потпорном зиду, фото: ПП медиа

Клизање тла, прети да изазове пуцање водоводних цеви због чега би житељи старог дела Прибоја могли да остану без пијаће воде. Током целе ноћи надлежне службе и полиција дежураће у критичном појасу.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.236 посета
Тренутно на сајту: 775 посетилац(a)