После 37 дана хода, на свом путу који ће трајати најмање три године, Вијена Камарота стигла до Чачка 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
После 37 дана хода, на свом путу који ће трајати најмање три године, Вијена Камарота стигла до Чачка
Trenutno na sajtu: 692       |       Podeli:
20.06.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Седамдесетдвогодишња Вијена Камарота, Италијанка из Салерна одлучила се да препешачи пут од Италије до Кине у дужини од 20.000 километара,
Вијена Камарота стигла до Чачка, фото:ГЗС

следивши пример свог земљака Марка Пола.

„На овај пут одлучила сам се управо због жена мојих година, желим да им поручим да никада не треба да одустају од својих жеља и циљева, јер баш у овим годинама треба да се бавимо овако екстремним стварима. На идеју сам дошла пре две године када је кренула корона и када сам се разболела, а наставила сам ове године када сам ушла у једну организацију која се бави археологијом и културном и желела сам да ово наставим и пренесем на све жене. На овом путу највећа подршка су ми ћерке које се много интересују за ово што радим, такође сви ме подржавају путем интернета, моји лекари који ми помажу када имам проблема са мишићима", рекла је Вијена.

Ова Италијанка активан је планински водич, инструктор кајака, на овом путу проћи ће кроз многе градове, а у богатој културно - историјској понуди Чачка поред Римских терми посетиће и удружење жена „Евгенија" у Јежевици и Атомску бању Горња Трепча, све са циљем упознавања нових култура и народа.

Вијена Камарота посетила је Римске терме

„Мислим да млади треба да доста путују, да цене друге културе, јер управо култура и друге земље су мостови који нас повезују и који нам дају мир. Чачак ме много подсећа на мој град, Римске терме ми се јако допадају , посебно зато што се налазе у самом центру града. Људи су овде насмејани, много волим вино и пре доласка у Србију чула сам много о производњи вина. Што се тиче хране не волим месо, а чула сам да је то овде јако популарно, више волим воће и поврће", рекла је она.

Њено путовање трајаће три године, а на њему је прате и медији из Италије, а она на аутентичан начин преноси своје утиске о дестинацијама које посећује.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.068.215 посета
Тренутно на сајту: 694 посетилац(a)