Фајзер и Бионтек: Вакцина против короне ефикасна 95 одсто 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Фајзер и Бионтек: Вакцина против короне ефикасна 95 одсто
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
19.11.2020 | 0 коментар(а)



Коначна анализа фазе ИИИ испитивања Фајзерове и Бионтекове вакцине против корона вируса показује да је она 95 одсто ефикасна у спречавању

инфекција, чак и код старијих особа и не изазива озбиљне здравствене проблеме, саопштила је данас та компанија.
Фајзер је навео да се 170 добровољаца који су учествовали у испитивању заразило корона вирусом - 162 инфекције су забележене код људи који су добили плацебо или обичне слане ињекције, док је осам случајева било код учесника који су добили вакцину.
То значи да је ефиксност вакцине 95 процената, навео је Фајзер, пренео је ЦНН .

Ефикасност је била доследна у демографским категоријама старости, расе и етничке припадности, истакли су Фајзер и његов немачки партнер Бионтек у заједницком саопштењу.

Они су додали да је примећена ефикасност код одраслих особа старијих од 65 година била преко 94 одсто.

Било је 10 тежих случајева обољевања Ковид-19 током испитивања - девет случајева код особа које су добиле плацебо и једно код особе која је добила вакцину БНТ162б2 (експериментални назив за вакцину Фајзера и Бионтека против Ковид-19).

Фајзер ће тражити хитну дозволу за употребу вакцине у САД

Фајзер ће затражити хитну дозволу за употребу своје вакцине против ковид-19 у САД у наредних неколико дана, након што су резултати последње фазе испитивања показали да је вакцина ефикасна у 95 одсто случајева и да не изазива озбиљнија нежељена дејства.

Компанија ће се пријавити за добијање хитне дозволе у наредних неколико дана и очекује да ће Одбор за вакцине Управе за храну и лекове размотрити резултате на јавном састанку који ће највероватније бити одржан у децембру.

Извор упознат са ситуацијом тврди да Управа за храну и лекове састанак планира између 8. и 10. децембра, иако би датум могао да буде промењен.

Управа за храну и лекове је одбила да коментарише ове наводе, преноси Ројтерс.

Фајзер је раније у току дана навео да се 170 од 43.000 добровољаца који су учествовали у испитивању заразило корона вирусом - 162 случаја су забележена код људи који су добили плацебо или обицне слане ињекције, док је осам слуцајева потврђено код учесника који су добили вакцину.

То значи да је ефиксност вакцине 95 процената, навео је Фајзер.

Ефикасност је била доследна у демографским категоријама старости, расе и етничке припадности, истакли су у заједничком саопштењу Фајзер и његов немачки партнер Биотек.

Они су додали да је ефикасност вакцине код особа изнад 65 година била преко 94 одсто.

Било је 10 тежих случајева оболевања од ковид-19 током испитивања - девет случајева код особа које су добиле плацебо и један код особе која је добила вакицну БНТ162б2 (експериментални назив за вакцину Фајзера и Биотека против ковид-19).

Ради се на формули за чување вакцине на собној температури

Немачка биотехнолошка компанија Бионтек која заједно са америчким фармацеутским гигантом Фајзер развија вакцину против корона вируса, ради на проналаску формуле која би омогућила њено чување на собној температури.

"Радимо на формулацији која би нам омогућила да чувамо вакцину можда чак и на собној температури и то истраживање се одвија паралелно", рекао је директор Бионтека Угур Сахин за ЦНН .

Проблем би могла да буде дистрибуција вакцине јер мора да се чува на температури од минус 75 степени Целзијуса, што је око 50 степених хладније него било која вакцина која је тренутно у употреби у САД.

Ординације, апотеке и државне лабораторије немају замрзиваче које би могле одрже тако нису температуру, али Сахин тврди да је то само привремени проблем.

"Пошто се ситуација развија тако брзо, нисмо могли да створимо боље и стабилније услове", рекао је он и најавио да се ради на формулацији која би се могла упоредити са другим врстама вакцине.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fajzer biontenk vakcina korona pandemija epidemija borba srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.514 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)