„Рапид" из 1938. године стиже у Музеј Шкода аутомобила у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
„Рапид" из 1938. године стиже у Музеј Шкода аутомобила у Чачку
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
09.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Музеј Шкода аутомобила у Чачку ускоро ће бити богатији за јединствени модел “рапид”, који је произведен давне 1938. године.
Музеј Шкода аутомобила у Чачку, фото: ГЗС

Најстарији примерак у Србији тренутно се “дотерује“ у лимарско-фарбарској радионици компаније “Ауто Чачак”, а у аутомобил ће бити уграђени искључиво оригинални делови.

Екипа специјализованог портала макина.рс уверила се са колико пажње запослени у радионици постављају оригиналне делове на олдтајмер, водећи рачуна да не оштете изузетно вредан експонат настао у периоду између два светска рата.

Спољашњи изглед “рапида“ красиће црна боја, а унутрашњост возила биће и аутентични дрвени део, баш као и 1938. године. Испод хаубе налази се оригинални бензински агрегат од 998 кубних центиметара, са 33 коњске снаге.

Аутомобил је могао да развије брзину од чак 100 километара на час, а његова потрошња била је између 11 и 12 литара горива. Овај модел се производио у периоду од 1935. до 1947. године.

Када репарација буде завршена, “рапид“ ће заузети почасно место у једном од три музеја Шкодиних олдтајмера у свету, какви постоје још само у Младој Болеслави у склопу Шкодине фабрике и у Данској. Посетиоци музеја у који је улаз бесплатан моћи ће да виде овај јединствени примерак заједно са још девет Шкодиних аутомобила, а куриозитет је и то што је “Ауто Чачак“ једини продавац у Европи коме је Шкода одобрила да отвори музеј ван граница Чешке.

ГЗС/Н1

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.171.474 посета
Тренутно на сајту: 561 посетилац(a)