У току завршни радови на уређењу парка Народних хероја у Пријепољу уз подршку ЕУ 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
У току завршни радови на уређењу парка Народних хероја у Пријепољу уз подршку ЕУ
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
16.11.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – У Пријепољу је у току друга фаза радова на адаптацији и уређењу Парка народних

хероја коју финансира Европска унија (ЕУ) преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције како би се унапредили услови за рекреацију и спорт у општини. Радови вредности скоро 210.000 евра подразумевају постављање бехатон плоча отпорних на хабање и временске прилике на свим стазама у парку, постављање електроинсталација као и мобилијара и справа за фитнес и за вежбање за особе са инвалидитетом.

„Пријепоље ће ускоро имати функционалан, модерно опремљен парк који ће најважније бити и безбедан јер ћемо током пројекта поставити и расвету као и видео надзор”, рекао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић додајући да је ЕУ за уређење парка издвојила више од 172.000 евра, а општина учествује у реализацији са скоро 40.000 евра. „Посебно смо водили рачуна да парк и садржај који се нуди буде доступан свим грађанима па тако особе а посебно деца и млади са инвалидитетом имају приступне стазе и мобилијар који је прилагођен и који могу безбедно да користе”, истакао је председник општине.

фото: ЕУПРО

Како је Бабић подсетио током прве фазе реновирања парка, коју је са 37,8 милиона динара финансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација уз учешће општине Пријепоље са два милиона динара, асфалтирани су спортски терени за кошарку, мали фудбал, одбојку и тенис, постављена је заштитна решетка преко реконструисаног одводног канала и бетонирано је степениште унутар трибина.

Предвиђено је да радови, које изводи група понуђача „Мускулус” д.о.о из Београда и „Јоновић градња” из Пријепоља, изабрана у поступку јавне набавке која је спровела општина Пријеопље, трају 90 дана.

фото: ЕУПРО

Пројекат у Пријепољу је један од 33 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са више од 5,5 милиона евра. Пројекти локане инфраструцтуре циљано унапређују квалитет живота локалног становништва и то кроз обнову и реконструкцију образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, као и унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje eupro park radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.157.208 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)