Љајић: Ужички Стари град постаће атрактивна туристичка дестинација 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Љајић: Ужички Стари град постаће атрактивна туристичка дестинација
Trenutno na sajtu: 567       |       Podeli:
27.09.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишао је

са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем ужички Стари град.

Министар је упознат са идејним пројектом ревитализације Старе тврђаве и изградњом објеката који би овом простору дали нове садржаје и омогућили му да постане атрактивна туристичка дестинација.

Градоначелник Петковић захвалио се на заинтересованости и разумевању које министарство исказује за ужичке пројекте у области туризма, и навео да је у последњих неколико година, уложено око 500.000 евра.

„Показали смо министру Љајићу све што смо замислили да реализујемо на овом простору, и то не само идеју конзервације тврђаве, већ и оно што је усмерено ка туризму. Желимо да Стари град учинимо занимљив туристима, са знатно више туристичких и културно историјских садржаја. Идејна решења израдио је познати архитекта Бране Митровић, и то висећег моста, будућег ресторана који би требао да буде у стаклу, затим Дубровачког старог друма који је пролазио поред ових зидина. Претпостављена вредност планираних радова је 600.000 евра и надам се да ћемо и за њихову реализацију од министарства имати финансијску подршку “, рекоа је Петковић.

Министар Љајић је Ужице, заједно са Златибором, издвојио као важну туристичку дестинацију коју Србија поседује.

„Златибор је у топ пет, али сматрам да морамо да привучемо већи број, нарочито иностраних гостију, јер је он још увек недовољан и треба да се учини све да се тај однос промени. А то може само тако што ћемо створити квалитетнију туристичку понуду. Наша истраживања, зашто странци посећују и шта им се свиђа у Србији , показују да је на првом месту њихова одушевљеност културним наслеђем које имамо, а затим следе гостопримство и гастрономија”, рекао је Љајић.

Он сматра да је овај пројекат интересантан не само за Ужице већ за цео овај регион, јер велики број туриста са Златибора пролази кроз град на Ђетињи и ово је јединствена прилика да се задрже и да обиђу ужичке туристичке атракције.

„Ово је огроман ресурс и ми желимо да га ставимо у функцију. Као министарство, спремни смо да учествујемо у његовој реализацији са одређеном количином финансијских средстава, тако да, уз све што је изграђено и што поседује, Ужице постане једна препознатљива туристичка дестинација“, закључио је Љајић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.047 посета
Тренутно на сајту: 567 посетилац(a)