Застава са петокраком подигла се тачно у подне, а ован се окреће на ражњу: Џевад из Нове Вароши не дозвољава да избледи сећање на маршала 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Застава са петокраком подигла се тачно у подне, а ован се окреће на ражњу: Џевад из Нове Вароши не дозвољава да избледи сећање на маршала
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
25.05.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Да је бивша Југославија потрајала данас би у свим градовима била празнична, али и нерадна атмосфера јер би се обележавао чувени Дан младости 25. мај.
Фото: РИНА

Дан кад је маршал Тито рођен био је један од најважнијих у некадашњој републици, а они које се сећају тог времена сваког 25. маја на себи својствен начин обележе овај за њих велики празник. Посебно се већ годинама слави у Новој Вароши где се организује прослава под шатором, а застава са чувеном петокраком подигла се тачно у подне пред бројним гостима који можда нису ни рођени у Титово доба, али знају колико је важан био тај дан.

„Данас обележавамо 25. мај, као сећање на бившу државу и уопште на то време у ком смо живели јер тада је све било добро, а најбоље то што смо сви били исти. Братство и јединство је највише и обележило то време. Из тог времена све ми недостаје, посао, дружење, једноставно све. Ово је одлична прилика да млади виде и чују како смо ми некада живели, како смо се дружили, зато смо се и окупили. Данас се овде кува војнички пасуљ, као један од симбола тог времена и очекујемо негде око 200 гостију, наравно ту ће бити и музика", рекао је Џевад Џановић.

Џевад из Нове Вароши не дозвољава да избледи сећање на маршала Тита/ Фото: РИНА


Он додаје да без обзира на све да бољег времена од Титово није било нити ће, како каже, икада бити. Сада се то не може објаснити речима, ко није доживео не може, каже Џановић, ни да замисли. Овај југонасталгичар још увек чува џип стар 40 година који је купио кад се вратио из војске.


„Није било важно ко је Муслиман, ко Хрват, ко Србин, сви смо били једнаки и одлично смо се слагали. То је нешто што се пре свега носи из породице, у мојој кући никада се није говорило ко је ко, поштовали смо све. Као дете запамтиш лепе ствари и тако ти нешто остане, отац је радио, мајка је била домаћица, а сваке године смо тада ишли на море, само једна плата а све смо имали", присећа се Џевад.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.344.849 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)