У Ужицу потписан први уговор о куповини сеоске куће уз подршку Министарства, Јелена Илић постала власница имања у Стапарима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Ужицу потписан први уговор о куповини сеоске куће уз подршку Министарства, Јелена Илић постала власница имања у Стапарима
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
13.11.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Први уговор о куповини сеоске куће, уз подршку Министарства за бригу о селу, потписан је

на територији Града Ужица, наводи се на сајту града.

Овим уговором Јелена Илић остварила је право на куповину сеоске куће уз подршку Министарства за бригу о селу. Реч је о бесповратним средствима у износу од 1.173.370,00 динара, а уговор је у име града потписала градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић.

Јелена Илић из Ужица успела је да адекватно одговори свим условима конкурса Министарства за бригу о селу за куповину сеоске куће уз подршку државе, а по речима њеног супруга Владимира Илића то није било нимало лако, али се, како истиче, упорност исплатила. 

“Потписали смо уговор за куповину сеоске куће са окућницом и нама то доста значи. У питању је кућа у МЗ Стапари где већ имамо пољопривредно земљиште тако да је наша прича сада заокружена. Требало је прикупити доста документације али смо уз огромну помоћ локалне самоуправе и њених службеника успели да прикупимо све што је неопходно и на време предамо докуметацију. Сада нам је много лакше јер смо решили стамбени проблем, а новац који смо планирали за изградњу куће сада можемо да уложимо у развој сеоског туризма. Дугујемо велику захвалност Граду и Министарству и надамо се да ћемо њихову подршку имати и у наредном периоду” - рекао је Илић.

Јелена и Владимир Илић, фото: сајт града Ужица

Подсетимо, овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци животне доби до 45 година, за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази било где у Србији, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима. Уредбом Владе Републике Србије предвиђено је 1,2 милиона динара као максималан износ за једну сеоску кућу са окућницом.

ГЗС/Сајт града Ужица




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice selo jelena ilic ugovor ministarstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.265.977 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)