До краја октобра Чачак добија рециклажна острва и подземне контејнере 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
До краја октобра Чачак добија рециклажна острва и подземне контејнере
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
25.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Већници града Чачка на данашњој седници усвојили су предлоге одлука о изради плана детаљне регулације на потесу каменолома "Сушица" Здрављак,

аеродрома Прељина и простора Атеница - Кулиновци.

"На овај начин се дефинише студија процене утицаја на животну средину и могућност да ли могу да се остваре. Предвиђена је доградњу вртићу у Атеници, као и уређење простора иза цркве у Атеници. Идеја је да се направи парк. Што се тиче аеродорма Прељина, наша обавеза је да определимо средства за нову стазу за хиподром. Другом фазом је предвиђено измештање штала и изградња трибина и свега онога што прати хиподром", рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Према његовим речима, до краја октобра је предвиђена изградња осам рециклажних острва на сеоском подручју и девет подземних контејнера у центру града.

Градоначелник Чачка Милун Тодровић, фото: Глас западне Србије

Када је реч о субвенцијама за приватне вртиће, Тодоровић је рекао да она остаје као и претходних година, 9.500 динара по детету.

Помоћник градоначелник Владан Милић, истакао је да је у припреми нови правилник за приватне вртиће који ће се примењивати од наредне године.

"Циљ је да се постојећи правилник унапреди. Један број деце је тренутно ван вртића и намера града је да реконструише постојеће и изгради нове вртиће како би их похађало што више деце. Наравно и даље ћемо субвенционисати боравак деце у приватни", истакао је Милић.

Чалнови већа усвојили су предлог јавног конкурса за доделу средстава удружењима за реализацију програма од јавног интереса у овој години.

Милић каже да је у од предвиђених шест милиона, приликом првог конкурса удружењима подељено четири милиона.

"Ребалансом буџета определили смо још милион и са преостала два, можемо да поделимо средства удружењима која их нису добила у приликом првог конкурса. Правилником је назначено да се сва непотпуна документација одбија и због тога су многа удружења остала без средстава. Највише је било одбијено удружења особа са инвалидитетом и посебним потребама", рекао је Милић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.222.490 посета
Тренутно на сајту: 537 посетилац(a)