У Ивањици укинут фајронт и предата власт Нушићу - Лазовић: Нушићијада је као икона Ивањице 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Ивањици укинут фајронт и предата власт Нушићу - Лазовић: Нушићијада је као икона Ивањице
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
24.08.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - У Ивањици власт је пала, али само на три дана и прешла у руке Бранислава Нушића који је изрекао нове законе

који ће трајати за време његове владавине.

Председник општине Ивањица Зоран Лазовић предао је кључеве града Браниславу Нушићу, а грађанима је пожелео срећну отворену девету по реду обновљену Нушићијаду.
,,Предходне две године овде су постојали одређени услови да предамо кључ од града. Пошто нас мој колега Бранислав Нушић није изневерио ни прошле године, ја му верујем и предаћу му кључеве наше мале варошице", казао је Лазовић и додао да ова манифестација припада свим грађанима Ивањице.

Нушић се сложио са председником општине да постоји само једна Нушићијада која је у власништву ивањичана.

,,Ја вас драги моји суграђани молим да чувате ову нашу манифестацију за дуго лета, јер она само вама припада. И ове године са великим задовољством сам примио кључеве града. Бићу човек који ће се овде са вама дружити, ићи на позоришне представе, на концерте, неко ко ће вам бити на услузи и са вама се шалити и заиста се трудити да одржим дух ове Нушићијаде", рекао је Нушић односно глумац Милан Милосављевић.

Значај ове манифестације препознало је и министарство туризма, па је Нушићијада уврштена међу најзначајније у Србији.

,,Нушићијада као једна изузетна манифестација која окупља велики број људи и претставља одређене вредности пре свега за хумор, културу, уметност је заслужила подршку министарства и ми годинама уназад издвајамо значајна средства преко наших конкурса. Од 2015. па до данас смо дали преко осам милиона динара за Нушићијаду и друге манифестације", рекао је државни секретар министарства туризма Мирослав Кнежевић.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.031 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)