Отворен конкурс за развој пластеничке производње 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Отворен конкурс за развој пластеничке производње
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
12.04.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Данас је расписан и отворен до 29. априла конкурс за доделу

бесповратних средстава за развој пластеничке производње.

Конкурс расписују Град Ужице и Фондација “Ана и Владе Дивац” шесту годину заредом, са циљем подршке малим произвођачима, пољопривредним газдинствима.

Из домаћинства Иване и Дејана Никитовић у Злакуси, који су прошле године добили пластеник, градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић позвала је све заинтересоване да се пријаве на конкурс и остваре право на ову донацију.

Градоначелница подсећа да је у протеклих шест година 126 корисника подржано са 20 милиона динара, од чега су 15 милиона динара средства опредељена буџетом града Ужица, а пет милиона средства које је уложила Фондација Дивац кроз програме намењене козарству, овчарству, пчеларству и пластеничкој производњи.

“Постављено је 26 пластеника, међу којима је и овај поред кога се данас налазимо сведоче о великом интересовању прошле године, због чега смо одлучили да пластеничку производњу подржимо и у овој са укупно 3,7 милиона динара од чега су два милиона и 700 хиљада динара средства града, а милион динара средства Фондације Дивац.
Важно је нагласити да корисници пластенике добијају под веома повољним условима и да предност при додели имају млађи од 45 година и жене носиоци пољопривредног газдинства, што се уклапа и у нашу стратегију развоја пољопривреде у наредном периоду.
Желимо да пружимо подршку младим људима и женама које живе на селу и не само кроз овакве програме, већ и кроз развој инфраструктуре,” додала је градоначелница.

Ивана Никитовић из Злакусе пластеник је добила прошле године:
“Велику захвалност дугујемо Граду Ужицу и Фондацији Дивац на донацији која нам је помогла да унапредимо производњу цвећа. Захваљујући тим средствима, могли смо да урадимо и неке друге ствари које су нам олакшале производњу, каже Ивана.

Бојана Кузељевић координаторка овог програма подсећа да је пољопривреда један од стратешких циљева Фондације “Ана и Владе Дивац”.
“Град Ужице је у нама препознао доброг партенера и наша сарадња наставља се на обострано задовољство. Конкурс је отворен од 12. до 29. априла и могу се пријавити сви носиоци пољопривредног газдинства са територије Града који намеравају да започну пластеничку производњу или већ имају искуства.”

 

 

 

 

 

 

ГЗС / Град Ужице

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


plastenici proizvodnja uzice konkurs fondacija divac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.894 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)