Породице са троје деце су хероји нације, мораjу имати већа права 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Породице са троје деце су хероји нације, мораjу имати већа права
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
11.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Србија је ових дана на ногама, након објаве мајке која је добила одбијеницу за своје пето дете за родитељски додатак

јер је изнад „прописане границе“ по законима наше земље. На састанку са министарском Славицом Ђукић Дејановић у септембру 2019. године одржаном у Влади Републике Србије, презентован је пројекат цртаног филма „Срећковићи“, који говори о породици са петоро деце, а који је осмишљен са жељом да се пробуди свест грађана Србије колико је вишедетна породица врло важна категорија друштва.

"Ресорном задуженом министарству предочили смо чињенице да петорођена деца у породици немају никакве повластице у Србији. Ваш одговор је био да не можете да подржите ни цртанин филм у коме је радња базирана баш на фокусу породице са петоро деце, као ни законску регулативу која би подстицала рађање петог детета јер Ви као лекар поштујете Светску здравствену организацију која не препоручује жени да рађа више од четворо деце" казао је председник покрета "Три плус", Владица Гавриловић.

У отвореном писму покрета "Три плус" упућеном кабинету Славици Ђукић Дејановић, као и ресорном министарству постављена су два питања:

Зашто од септембра прошле године нисте ништа предузели?

Да ли и даље као лекар поштујете препоруке Светске здравствене организације или препоруке председника Србије, чију смо подршку добили?

Захтевамо хитну измену Закона о финансијској подршци породицама са децом који би обухватио и ову категорију друштва.

„Ако не слушате ни Ваше надређене онда слушајте своје претке и погледајте породичне албуме. Видећете како су наше баке срећне на сликама са својом децом. На тим сликама никада није испод петоро, шесторо, седморо деце око своје мајке. Тада су деца била много срећнија, а Србија богатија", закључио је Гавриловић.

Покрет за децу Три плус је од свог оснивања предложио Закон о статусу великих породица који би такође у великој мери решио проблеме свих вишедетних породица у Србији.
У нади да ћемо ускоро породице са троје и више деце у Србији посматрати као националне хероје.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tri plus porodice troje dece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.696 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)