Сахрањен архимандрит Јован: Последњи опроштај у манастиру Лелић код Ваљева 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Сахрањен архимандрит Јован: Последњи опроштај у манастиру Лелић код Ваљева
Trenutno na sajtu: 725       |       Podeli:
11.04.2021 | 0 коментар(а)



Лелић - У цркви манастира Лелић код Ваљева сахрањен је архимандрит Јован (Радосављевић), који је преминуо од последица короне.

Опело је служио патријарх српски Порфирије, уз саслужење епископа и свештенства из овог дела Србије. Последњу почаст, поред поглавара Српске Православне цркве, архимандриту Јовану одале су и владике бачки Иринеј, крушевачки Давид, врањски Пахомије и шумадијски Јован.

Архимандрит Јован (Радосављевић), један од најугледнијих духовника Српске Православне цркве и професора богословије, рођен у Лелићу код Ваљева, умро је 8. априла, у Новом Саду, где је више недеља био на лечењу од ковида 19. Рођен 1927. године, био је на служби у Епархији врањској. Био је ученик владике Николаја Велимировића, замонашио се 1950. године у манастиру Рача, касније је прешао у Призрен, пошто је за епископа рашко-призренског постављен Павле, каснији патријарх Српске Православне цркве. Завршио је богословију, потом и Православни богословски факултет.

ГЗС/ Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Sahrana arhimandrit lelic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.971.054 посета
Тренутно на сајту: 725 посетилац(a)