Меморандум о сарадњи УСАИД и општина у борби против корупције 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Меморандум о сарадњи УСАИД и општина у борби против корупције
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
29.01.2021 | 0 коментар(а)



Америчка агенција за међународни развој потписала је меморандуме о сарадњи са 12 општина и градова о заједничком развијању транспарентне

и одговорне локалне власти и јачању борбе против корупције.
Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић оценила је да тиме држава показује да познаје значај те о бласти у свету Поглавља 23 у приступању ЕУ.

Меморандуми о сарадњи потписани су Варварином, Чајетином, Крупњем, Прибојем, Инђијом, Љубовијом, Белом Паланком, Шидом, Великим Градиштем, Пожегом, Сремским Карловцима и Мионицом и те општине су постале део УСАИД-овог Пројекта за одговорну власт који постоји већ три године.

Обрадовић је захвалила САД које су у 2020. години кроз УСАИД обезбедиле 22 милиона долара помоћи Србији и навела да и то министарство ради на пројектима који промовишу одговорну власт.

"Чињеница је да делимо заједничке циљеве као што су јачање капацитета локалних самоуправа, превенција корупције, јачање транспарентне инклузивне и одговорне локалне власти", рекла је Обрадовић и додала да очекује да се у наредним месецима усвоји Стратегија јавне управе 2021.- 2030. године са акционим планом.

Она је поручила да општине и градови у Србији у Министарству државне управе и локалне самоуправе имају савезника и саговорника и да та подршка доприноси квалитету пружања услуга грађанима.

"Имамо и нови позив за ову годину у износу од 40 милиона динара који ћемо да искористимо да опремимо нова управна места", рекла је министарка.

Директор мисије УСАИД-а за Србију Мајк де ла Роса казао да је они чврсто верују да локалне самоуправе имају посебно важну улогу у борби против корупције и обезбеђивању одговорног управљања.

Током протекле три године, наши партнери су усвојили и применили важне нове праксе и политике, неопходне за повећање одговорности власти и борбу против корупције. Желео бих да честитам свим локалним самоуправама са којима сарађујемо на тим напорима, јер није било лако. Ипак, има још много тога да се уради", рекао је он.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mionica pozega cajetina prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.475.187 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)