Адријана из Тополе има посебан разлог "Зашто воли Србију" 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Адријана из Тополе има посебан разлог "Зашто воли Србију"
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
13.10.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Традиционална манифестација „Дечија недеља“, која је обележена претходне седмице у читавој Србији под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, свечано је затворена у недељу.

На церемонији поводом затварања Дечије недеље, која је уприличена у  Палати Србија присуствовао је и председник државе Александар Вучић.

Част да присуствује овако значајном догађају припала је и дванаестогодишњој Адријани Јанковић из Горње Трнаве. Ова девојчица освојила је вредне награде јер је њен литерарни рад на конкурсу „Зашто волим Србију“ сврстан у првих 20 награђених.

„Било је око 300 учесника из целе Србије, она је у првих 20. Јуче смо били у Палати Србије на додели награда. За њу је то велики успех, мотивација за даље да настави да пише и бележи успехе. Ја и супруга смо пресрећни и веома поносни“, каже за ТопПрес Адријанин отац Жељко Јанковић.

Адријана је ученица Основне школе „Милутин Јеленић“ из Горње Трнаве, одличан је ђак. У свом саставу који јој је донео награде истиче да је некада тешко објаснити зашто нешто волимо, ипак ова надарена девојчица каже да је Србија јединствена земља која одише скромношћу и природним лепотама.

„Србија је земља у којој  је све драго, као да се стално смеју Сунце и облаци, баш као и људи, без обзира на тешке тренутке. Срећна сам јер живим у земљи у којој се људи радују животу и сваком новом дану и не дају да их ишта поремети“, написала је између осталог у саставу Адријана Јанковић.

Она је још написала, да снага Србије лежи у јединственој природи и становницима који се никада не предају, већ се боре за оно што желе да свима буде добро.

„Богата историја и традиција нас чине посебним, док обичаји представљају занимљивост која се памти и препричава, с колена на колено. Волела бих да пропутујем свет и упознам друге народе и пределе, али сам сигурна да своје место рођења не бих мењала. Верујем да ћу увек остати верна својој земљи, где имам најбоље другаре и наставницу, омиљене љубимце и омиљене кутке за игру. Загрљај своје земље је најтоплији и та љубав се не може поредити ни са једном другом“, поручује Адријана из Горње Трнаве у свом саставу који је сврстан у победничке.

Иначе, Дечија недеља слави право деце да уживају у детињству и младости и то је такође прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности.

ГЗС/ ТопПрес

Адријана Јанковић у Палати Србије, фото: приватна архива




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Adrijana topola zasto volim srbiju prijem palata srbije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.545 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)