у Вујетинцима, саопштено је из ТО Чачак.
Ово здраво и укусно јело, сада готово потпуно заборављено, некада је било саставни део богате српске трпезе.
Фото: ТО Чачак
Леп сунчан дан, велики број посетилаца, мештана Вујетинаца и љубитеља бунгура, имали су прилику да уживају у културно-уметничком програму (наступи фолклорних ансамбала, певачких друштава, гуслара, песника, здравичара, трубачког оркестра).
Одржано је такмичење у припремању бунгура, након чега су проглашени победници и додељена признања најбољима. Вредне домаћице су припремиле богату трпезу старих јела, која су посетиоци манифестације имали прилику да пробају и увере се колико су укусна.
Фото: ТО Чачак
Бунгур је старо српско јело, које се некада спремало често и скоро у свакој кући, а био је главна храна за када се обављају тешки послови. Кажу да је укуснији када се припрема, тј. кува за више особа и да се једе без хлеба.
Глас западне Србије