Милионска улагања у Овчарско-кабларску клисуру, туристички бисер Србије 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Милионска улагања у Овчарско-кабларску клисуру, туристички бисер Србије
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
30.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је радове у Овчар Бањи

као и чишћење језера Међувршје. Обиласку је присуствовала и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Председница Владе је истакла да је задовољна радовима, који ће, како се нада бити завршени до октобра.

,,У Овчарско-кабларску клисуру није се улагало преко 60 година. Крајем септембра или почетком октобра моћи ћемо да посетимо реконструисану железничку станицу у Бањи, ново пристаниште на језеру Међувршје, нови трг, амфитеатар, а ради се на отварању природњачког центра. Такође треба да завршимо прву фазу аутопута ка видиковцу на Каблару. Један од највећих пројеката је измуљавање језера, сада га само чистимо од траве и трске. У првих седам дана у чишћењу је извађено је 70 тона, али нисмо дошли ни на пола пута, јер је ово је први пут да се језеро чисти”,  рекла је Брнабић.

Министарка туризма Татјана Матић рекла је да је Западна Србија једна од најпосећенијих туристичких дестинација у земљи.

„Ова регија Србије привлачи највише туриста, коју је посетило преко 500 хиљада људи, од тога је 200 хиљада било само у Овчарско-кабларској клисуру. Ове године издвојили смо 35 милиона динара за уређење трга у Овчар Бањи и партера на пристаништу језера Међувршје”, казала је Матић.

Ирена Вујовић, министарка за заштиту животне средине, нагласила је значај улагања Владе у заштићена подручја, од чега је 22 милиона отишло у овај предео Овчара и Каблара.

,,Захваљујући подршци Владе усвојена је одредба која предвиђа проширење зоне заштите предела на 4.900 хектара зоне заштите у Овчарско кабларској клисури, у односу на претходне 2.000.”

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић навео је да су у току радови на приступној саобраћајници, а да ће се радити и два паркинга.

Он је додао да су издвојена средства и за изградњу рехабилитационог центра у Овчар Бањи, а да ће до  краја године бити завршена и пројектна документација.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ovcasrsko kablarska klisura turizam premijerka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.789 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)