Аутопут до Сарајева води преко Пожеге и Ужица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Аутопут до Сарајева води преко Пожеге и Ужица
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
20.12.2018 | 0 коментар(а)



Важно је да се Србија повезује са свим суседима, било путевима или железницом, јер чим
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, фото: ГЗС

смо повезани, то значи мање нестабилности у целом региону. Ауто-пут ће значити много и за Србију и за Републику Српску, као и за Босну и Херцеговину, рекла је министаркa саобраћаја Зорана Михајловић.

"Србија не може да буде стабилна, а да регион не буде стабилан. Зато је ауто-пут Београд-Сарајево важан и због повезивања, али је и важан политички пројекат", рекла је Михајловићева на ТВ Хепи.

Она је додала да ће се аутопут Београд-Сарајево, за који је у среду потписан први комерцијални уговор са турском компанијом Ташјапи, радити као прстен, у две трасе.

Потписани уговор вредан 250 милиона евра, како је саопштено, обухвата пројектовање и изградњу око 17 км деонице Сремска Рача-Кузмин, заједно са новим мостом преко Саве, и израду пројеката за деоницу Пожега - Котроман.

Деоница од Пожеге до Котромана дуга је око 60 километара, и паралелно и за ту деоницу почињемо да радимо пројектно-техничку документацију, рекла је потпредседница Владе.

 

 

Танјуг / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MIHAJLOVIC AUTOPUT UZICE POZEGA SARAJEVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.481 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)