Пројекти прекограничне сарадње добра прилика за мање развијене општине 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пројекти прекограничне сарадње добра прилика за мање развијене општине
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
04.10.2019 | 0 коментар(а)



Сјеница - У организацији Министарства за европске интеграције Републике Србије и Канцеларије

за европске интеграције Црне Горе, уз подршку Заједничког техничког секретаријата Програма данас је у Сјеници одржана информативна сесија поводом расписивања другог позива за подношење предлога пројеката оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија - Црна Гора 2014 – 2020.

Догађај је уводним обраћањем отворио председник општине Сјеница Хазбо Мујовић.

Мање развијене општине имају прилику да преко ИПА фонодва унапреде своје средине. Општина Сјеница је пример како треба сарађивати са Европском унијом. Тренутно наша општина реализује са општином Рожаје пројекат ’Занатлије’ у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија - Црна Гора. У временима која долазе локалне самоуправе морају конкурисати за овакве Програме са добрим пројектима и имати квалитетне капацитете за реализацију. Ми ћемо кроз овакве пројекте покушати да унапредимо животну средину кроз заштиту подручја у коме живимо, повећамо могућности запошљавања, унапредимо инфраструктуру“, нагласио је Мујовић.

Председник општине Сјеница Хазбо Мујовић, фото: cbcsrb-mne.org

У наставку, присутнима се обратио Јован Јововић, испред Канцеларије за европске интеграције Владе Црне Горе. Јововић је нагласио значај Програма прекограничне сарадње између Србије и Црне Горе.

У периоду 2008 - 2018. кроз четири јавна позива до сада је уговорено 43 пројекта, укупне вредности 9,6 милиона евра. Другим позивом опредељен је износ од 3,24 милиона евра. Позив је расписан 12. септембра текуће године, а рок за достављање предлога пројеката је 27. децембар 2019. године “ истакао је Јововић.

Фото: cbcsrb-mne.org

Након уводних обраћања, Јелена Шарчевић, представник тела за уговарање и финасирање пројеката из средстава Европске уније, из Министарства финансија Републике Србије, представила је присутнима упутства за подношење предлога пројеката.

Догађају је присуствовало више од 40 представника различитих институција, који су том приликом имали могућност да се детаљније информишу о правилима Позива, а Заједнички технички секретаријат представио је апликациони формулар.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sjenica sesija ipa fond projekti srbija crna gora

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.930 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)