Извештај агенције за борбу против корупције: Стефановић није у сукобу интереса 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Извештај агенције за борбу против корупције: Стефановић није у сукобу интереса
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
10.12.2019 | 0 коментар(а)



Агенција за борбу против корупције саопштила је јуче да Небојша Стефановић,
Фото: ГЗС

министар унутрашњих послова, није у сукобу интереса због трговине оружјем између државне фирме „Kрушик“ и привредног друштва ГИМ, а у коју је, наводно, умешан његов отац Бранко Стефановић.

Нема утицај

Агенција је закључила да наоружање које је ГИМ куповао од „Kрушика“ не представља сукоб интереса министра Стефановића, тј. да не може да утиче на непристрасно и независно вршење јавне функције министра, да не постоји однос зависности који функционер мора да избегава при вршењу јавне функције, нити је у супротности са његовом обавезом да ствара и одржава поверење грађана у савесно и одговорно вршење јавне функције. У овом телу су утврдили и да, како је саопштено, Бранко Стефановић од оснивања привредног друштва ГИМ д. о. о., 31. октобра 1990, није власник ни законски заступник, нити је по било ком основу био запослен или ангажован у поменутој фирми. Установљено је и да Бранко Стефановић није био ни осигураник привредног друштва ГИМ.

Без анализе цена

Агенција је обавила претходну проверу испуњености услова за покретање поступка због повреде одредаба Закона о Агенцији за борбу против корупције, а због наводне умешаности Стефановићевог оца у трговину оружјем између привредног друштва ГИМ и холдинг корпорације „Kрушик“. - Имајући у виду да је утврђено да не постоји однос зависности који би министар Небојша Стефановић као функционер требало да избегава при вршењу јавне функције, Агенција није истраживала, нити је анализирала формирање цена наоружања на тржишту - пише у саопштењу.

 

 

Глас западне Србије / Kурир

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


izvestaj protiv korupcija stefanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.835.260 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)