Градски одбор Народне странке: Хитна нормализација јавног превоза 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Градски одбор Народне странке: Хитна нормализација јавног превоза
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
17.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Градски одбор Народне странке Краљево захтева од градске власти да уместо страначких колега ангажују
Фото: ГЗС/Миланко Даниловић

стручне људе како би превоз на подручју града почео нормално да функционише. Сада, после прекомпоновања линија од стране једног члана Градског већа, како се се наводи у саопштењу краљевачких ,,народњака“, линије градског и приградског превоза готово да не функционишу што представља велики проблем за све грађане, а посебно за становнике приградских насеља и ђаке.

,,Неке линије су скраћене, неке укинуте, тако да је и вожња централним улицама града продужена на бар 30 минута.Да би хаос био још већи побринула се републичка власт, тачније Министарство финансија издавањем ,,мишљења“ о обавезном документовању трошкова превоза за долазак и одлазак са посла за све запослене у Србији, које је у примени од почетка године.То значи да, ако запослени путује и жели да оствари право на плаћени превоз, право које му Закон о раду даје, мора да сачува све карте и доласку и одласку са посла како би их приложио послодавцу и добио средства за превоз.У Краљеву је то немогућа мисија, јер, када нема аутобуса о картама не треба размишљати, тако да је наплата трошкова немогућа“, наводи се у саопштењу ГрО Народне странке.

По оцени Градског одбора проблеми Краљевчана са градским превозом почели су још 2016. године, када је предузеће ,,Аутотранспорт“ из Краљева свесно и системски гурнуто у стечај.

,,Од 2016. године услуге јавног превоза обављао је `Вуловић транспорт` из Крагујевца уз субвенције града од 59 динара по километру, плус карта коју су плаћали корисници превоза. Иако је то ,`партнерство` између града и превозника праћено бројним аферама, неправилностима у тендерским поступцима, као и братско-кумовским везама са владајућом странком, треба истаћи да је то грађане коштало скоро милион евра годишње. Од ове године јавни превоз путника врши конзорцијум фирми окуољених око предузећа ,`Кавим`. То ће, уместо садашњих 59 динара, грађане коштати 44 динара по пређеном километру, чиме се, по речима градских челника, остварује уштеда у буџету од скоро 25 одсто. Међутим, како су карте поскупеле,уштеда се остварује преко леђа грађана“, истиче Градски одбор Народне странке.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.755.676 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)