Помози себи, пријави насиље 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Помози себи, пријави насиље
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
26.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У Центру за самостални живот особа са инвалидитетом у Чачку, уз поштовање свих епидемиолошких мера, одржана је радионица 'Помози
Фото: ГЗС

себи, пријави насиље’’. Радионица је део активности удружења Саветовалишта Патриа у оквиру програма Превенција насиља над особама са инвалидитетом, који је одобрен од стране Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања на Стално отвореном конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у 2020.години.

Недовољна упућеност у могућности подршке, непознавање начина пружања помоћи, предрасуде или страх од насилника, спутавају све особе, па и особе са инвалидитетом, да о насиљу проговоре и потраже помоћ. Кaдa je у питaњу нaсиљe у пoрoдици у кojoj живи особа са инвалидитетом, ситуaциja сe дoдaтнo услoжњaвa. Жене са инвалидитетом су у већем ризику, јер их насилници доживљавају као особе које су мање способне да се бране или да их пријаве.


Фото: ГЗС

Нaсиљe нaд oсoбaмa сa инвaлидитeтoм чeстo сe нaзивa “друштвeнo нeвидиљивим прoблeмoм”, па су неопходне активности које ће решавати овај проблем или ублажити његове последице, а пре свега освестити могућности подршке и помоћи за жене са инвалидитетом жртве насиља, како би се јачали њихови капацитети  и стварале могућности за пуно и ефективно учешће и укљученост у могућности помоћи и подршке на плану заштите од насиља.
Кроз активности програма, жене са инвалидитетом се информишу о могућностима да се заштите од насиља, о својим правима, законима и новинама у законима, како би се охрабриле и оснажиле да потраже помоћ и пријаве насиље уколико га трпе оне саме или неко из њиховог окружења. Циљеви програма су едукација, подршка и помоћ за жене са инвалидитетом жртве насиља да прекину насилни образац, ублаже последице већ претрпљеног насиља, као и да спрече било који вид насиља у будућности.

 

 

 

ГЗС
 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radionica cacak nasilje prijavi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.362.061 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)