НС: Пословник је противзаконит, потврдио је и Повереник за информације 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
НС: Пословник је противзаконит, потврдио је и Повереник за информације
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
20.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачански СНС са својим коалиционим партнерима усвојио је противуставан и противзаконит

пословник о раду Скупштине града, а потврда за то је и мишљење Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података личности, саопштено је на конференцији за новинаре одборничке групе Нове Србије.

"Пре два дана, поступајући по захтеву опозиције, Повереник је упутио допис у коме се, између осталог, каже да је одредбама Закона о заштити података о личности утврђено да обрада података о личности није дозвољена ако физичко лице није дало пристанак, односно ако се врши без законских овлашћења. Овакво мишљење је потврда наших ставова које смо износили и на седници”, навела је одборница Далиборка Несторовић.

Одборници опозиције затражили су од Повереника за информације од јавног значаја мишљење о члану 121. новог пословника о раду, којим је предвиђено да подносилац захтева за учешће грађана у раду седнице Скупштине достави лично име, адресу и ЈМБГ.

"Тражимо од владајуће већине да поништи Пословник о раду и да позове опозицију на разговоре. Имамо довољно времена, да седнемо и да се договоримо, али одговорност је на владајућој већини. Уколико се то не деси следећи правни корак је жалба Уставном суду", изјавио је шеф одборничке групе Нове Србије Владица Гавриловић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.763 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)