Радојевић: Тражићемо да се о Пословнику о раду изјасни Уставни суд 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Радојевић: Тражићемо да се о Пословнику о раду изјасни Уставни суд
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
20.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Усвајањем Пословника о раду Скупштине града, прекршен је закон и Устав, а потврда је

стигла и од Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности , саопштено је на конференцији за новинаре ГГ "За напреднији Чачак- др Александар Радојевић".

"Одредба да захтев за учешће градјана у раду седнице садржи лично име, адресу и ЈМБГ подносиоца, представља директно кршење законских одредби из 2012. године.Самим тим И претходни пословник о раду, пет година је био противзаконит", саопштио је шеф одборничке групе Александар Радојевић

Он је додао да је Скупштина града била дужна да измени члан 121.старог пословника о раду и да га усклади са законом, али да то и поред негових упозорења за скупштинском говорницом није учињено.

"Секретар скупштине( МИрослав Петковић) је изашао за говорницу и потврдио да то није у складу са законом,али да ће они као Скупштина града тражити да се надлежно министарство изјасни да ли је било кршења законских одредби. Пошто је пословник о раду објављен у Службеном листу 24 часа након завршетка седнице, питамо се да ли су затражили мишљење надлежних. Ми мислимо да нису.", рекао је Радојевић.

Он је истакао да је такво понашање председника и секретара Скупштине недопустиво, и да се шаље ружна порука градјанима.

"Та порука свима даје одрешене руке да у одредјеним ситуацијама и ако знају да крше закон поступе противзаконито, па накнадно траже проверу , и повуку то кривично дело. То је у рангу кршења највишег законског акта, Устава Републике Србије", истакао је Радојевић.

Група градјана За напреднији Чачак упутиће захтев Уставном суду за преиспитивање законитости и уставности донетог акта, као и одговорности предлагача, председника и секретара Скупштине града.

Одлука о томе да ли ће одборници ГГ учествовати у раду Скупштине, по пословнику који је противзаконит, биће донета накнадно, рекао је Радојевић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.613 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)