Каса у општини Топола за 2019. годину тешка је 698 милиона динара. Фонд за пољопривреду и капиталне инвестиције повећани 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Каса у општини Топола за 2019. годину тешка је 698 милиона динара. Фонд за пољопривреду и капиталне инвестиције повећани
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
17.12.2018 | 0 коментар(а)



Топола– Одборници Скупштине општине Топола на данашњој 25. седници усвојили су буџет за наредну 2019. годину у износу од 698.980.700,00 динара.

Овим буџетом повећане су капиталне инвестиције и фонд за пољопривреду.

Општина Топола није планирала дефицит као ни задуживања код пословних банака.

 Буџет за 2019. годину је развојни, где је акценат стављен на реализацију капиталних инвестиција у износу од 190 милиона динара што је негде око 27 одсто планираног буџета општине Топола. Значајне капиталне инвестиције су: Доградња фискултурне сале у ОШ „Карађорђе“, изградња фискултурне сале у ОШ „Живко Томић“ у Шаторњи, адаптација зграде „Свети Ђорђе“, реконструкција и прикључак централног грејања јавних служби  и установа на гасовод, доградња предшколске установе „Софија Ристић“, разне капиталне инвестиције у области путне и водоводне инфраструктуре. И у наредној години радиће се на асфалтирању 25 локалних путних праваца за шта је опредељено око 50 милиона динара. У селу Наталинци комплетно ће се реновирати школа у коју ће бити уложено око 20 милиона динара.

Ове године буџетом је усвојено да се фонд за пољопривреду и рурални развој повећа за око шест милиона динара. Увећањем је предвиђено да се на основу конкурса, јавних позива и субвенција пољопривредним произвођачима обезбеде додатна средства. Такође у наредној години општина ће спровести нов пројекат чиј је циљ да се повећа учешће мале воћарске индустрије на Српском али и осталим тржиштима, кроз стварање нових радних места у индустрији воћа.

И у 2019. години на снази ће бити забрана запошљавања у јавном сектору, док ће корисницима буџета бити повећана плата седам одсто.

За опште услуге локалне самоуправе издвојено је 148.894.140,00 динара, за основно образовање 100.876.711,00 динара, за предшколско образовање 72.468.912,00динара,  за здравство 58.070.000,00 динара, саобраћај и саобраћајна инфраструктура 56.900.000,00 динара и комунална делатност 54.920.000,00 динара. Mедијима је предвиђено 1.400.000,00 динара,

Почетком јануара биће израђен и грађански буџет, односно водич кроз буџет. Планирано је да лако разумљивим језиком грађанима буде објашњено на који начин и у које сврхе се користе јавна средства.

Одборници су разматрали извештај о раду као и програм пословања ЈКСП „Топола“. Програм пословања који је усвојен предвиђа инвестиције које ће ЈКСП реализовати у наредној години. Изградња водоводне линије у селу Жабари, радови на водоводној линији у улици Војводе Путника, израда спољне водоводне мреже на згради Дома здравља, канализација у насељу Камењак, јавна хигијена, депоније, зеленило, макадамски путеви, атарски путеви, јавна расвета, вертикална сигнализација само су неки од послова које ће ЈКСП „Топола“ спроводити у наредној години. Планирано је да се цена воде у наредној години повећа 7-8 одсто.

На предлог одлуке о матичним подручјима на територији општине Топола , одборници су усвојили да се сва матична подручја укину осим једног које ће остати у општини Топола.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


буџет општина топола пољопривреда

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.340.359 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)