Ово је Вучићев плац са погледом на Равну гору, Горски аеродром и шест села таковске нахије 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ово је Вучићев плац са погледом на Равну гору, Горски аеродром и шест села таковске нахије
Trenutno na sajtu: 500       |       Podeli:
28.09.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Плац од 25 ари, који су мештани Прањана у суботу поклонили председнику Србије Александру Вучићу,
Парцела која је поклоњена Вучићи, фото: ГЗС

са жељом да им постане комшија налази се на сувоборском вису, на коти Мрамор. Парцела има невороватан поглед, пре свега, на српску историју где се у даљини види Равна гора и Горски аеродром са којег је Дража Михајловић командовао спасавањем савезничких пилота.

Парцела са невероватним погледом

Са истог места поглед пуца ка Такову где се као са длана види село Коштунићи, Теочин, део Брезне, Брајићи, планински висови Полома, док са друге стране се јасно види село Гојна Гора, Дружетићи а назире се део Шиљковице на чијим обронцима је Милошево родно село, Добриња.

Пут који води до Вучићеве парцеле

Иначе, земљиште је власништво породице Мирослава Старчевић, који за њу нису желели никакву накнаду. Парцела се налази у предивном амбијенту, окружена столетним боровима а може јој се прићи из два правца, макадамским путем од реке Дучине или уз Толића косу.

Породица Старчевић, у име села уступила парцелу 

„Част нам је да председнику Србије подаримо тај плац, чули смо да је рекао да ће га искористити у најбољу сврху, у интересу Прањанаца, али како било да било наша породица дала је то од срца, са жељом да једног дана буде наш комшија”, каже Мирослав Старчевић.

Ради се о веома часној и вредној породици, која се бави производњом чувеног ролованог сувоборског кајмака, прерађујући дневно неколико хиљада литара планинског млека.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic plac suvobor pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.325.371 посета
Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)