Уручени уговори за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Уручени уговори за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
14.12.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, данас је уручио уговоре за доделу подстицајних средстава за развој

сеоског туризма на подручју милановачке општине. Општина Горњи Милановац је ове године из буџета у ову сврху издвојила укупно 5 000 000 динара и на тај начин изашла у сусрет свим пријављеним власницима газдинстава који се баве сеоским туризмом.

Фото: ГЗС

Општина Горњи Милановац у буџету за 2021. годину издвојила је 3 500 000 динара за финансирање пројеката у сеоском туризму. Оно што смо увидели током пријаве је то да смо имали више пријављених него расположивих средстава – укупно 31 газдинство је поднело пријаву, па смо изашли пред веће са предлогом да се дода новац у те сврхе. Обезбеђено је још 1 500 000 динара, тако да смо данас потписали уговоре у вредности од 5 000 000 динара са свима који су у току ове године изводили грађевинске радове на својим газдинствима, тако да ће им новац лећи на рачуне до краја године – рекао је Дејан Ковачевић.

Председник Ковачевић је истакао да је задовољан што из године у годину људи исказују све веће интересовање за бављење овом делатношћу и нагласио да Горњи Милановац и те како има шта да понуди када је сеоски туризам у питању.

– Увидели смо да је развој туризма базиран на три локације: Прањани, Таково и Рудник и то је оно што ће Општина развијати у пуном капацитету. Сеоски туризам је нешто на чему ми дугорочно можемо да планирамо развој туризма. Такође, он је нешто што ће допринети упознавању са лепотама овога краја, али и остваривању додатних бенефита кроз упошљавање људи који су остали на селу, а који се не баве пољопривредом – изјавио је председник Ковачевић.

Ковачевић је најавио да ће Општина и у будућности улагати у овај вид подстицаја како би људи почели да се баве сеоским туризмом.

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC DEJAN KOVACEVIC POLJOPRIVREDA TURIZAM UGOVORI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.017 посета
Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)