Златибор победио у Милану 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Златибор победио у Милану
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
16.11.2018 | 0 коментар(а)



Златиборски Фестивал документарног спортског филма тријумфално се представио на „фестивалу фестивала“ који се ових дана одржава у Милану, преноси сајт општине Чајетина.

Реч је о манифестацији која окупља 16 фестивала са спортском тематиком са пет континената а у асоциација има 116 земаља чланица. Златибор је на овај скуп који се организује по 36. пут послао два филма приказана ове године, победника „250 степеника“ у продукцији ПГМ Спортнетwорка и „Београд, колевка кошарке“ у производњи кошаркашке Евролиге. Овај други филм приказан је у четвртак увече, а „250 степеника“ су испраћена дугим аплаузом и-унапред додељеном наградом!

Мимо уобичајене праксе да се имена добитника признања објављују на завршној вечери, одмах по завршетку пројекције, док је још очекивао аплауз, Енцо Капиело, генерални секретар Међународног удружења телевизијског спотртског филма (ФИЦТС), саопштио је да је нашем филму додељена „Почасна медаља“ у категорији „Документарни тимски спорт“. Награду је примио Владимир Пајић, аутор филма, који је позвао целу екипу која је реализовала пројекат да такође изађе на подијум. Професор Франко Аскани, председник ФИЦТС,уручио је Владимиру Пајићу медаљу и пригодну плакету.

Пројекција је изазвала велику пажњу. Осим Саше Ђорђевића, присутан је био и Дејан Станковић, бивши фудбалски репрезентативац, али и некадашњи италијански репрезентативци Рикардо Питис и Давид Песина, такође учесници јуниорског Мундијала у Бормију 1987. Био је и њихов тадашњи селектор Филипо Фаина, такође и Лука Кјаботи, један од најпознатијих италијанских кошаркашких новинара, шеф прес-центра током такмичења у Бормију 1987.

Саша Ђорђевић је, у неку руку и домаћин јер живи у Милану, је на себи својствен начин, са пуно шарма, говорио о својој генерацији која је тријумфом у Бормију завршила јуниорски стаж и закорачила у свет одраслих у коме је такође оставила дубок траг. Франко Аскани је „учланио“ Ђорђевића у „Кућу славних“ ФИЦТС у којој су најпознатије личности из света спорта и културе.

Филм је својом спонтаношћу и ненаметљивошћу, са одличном камером и сјајном монтажом, изазвао много емоција, као омаж једној сјајној генерацији кошаркаша али и као ода пријатељству и другарству које нису нарушиле ни ружне године које су уследиле само неколико година после сјајај у Бормију.

Током 5 дана фестивала биће приказано 160 остварења у 7 категорија. Свечано затварање и званично проглашење победника предвиђено је за понедељак увече, али Златибор је већ победио.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.521.486 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)