Милена из Горње Шаторње иако има само 19 година већ је искусни варилац 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Милена из Горње Шаторње иако има само 19 година већ је искусни варилац
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
14.12.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Многе девојке данас се одлучује да буду шминкерке, блогерке и козметичарке.



Али Милена Неговановић из села Горња Шаторња код Тополе, за свој позив изабрала је за једну припадницу нежнијег пола, потпуно необично занимање – она је варилац, преноси агенција РИНА.

Иако нема још пуних 19 година вари као одрастао мушкарац и за њу нема никавих препрека, шта науми, она то и поправи.

Док чека запослење, она не одбија позиве комшија да им помогне кад треба, фото: РИНА

„Кад сам завршила основну школу, уопште нисам размишљала о неким женским пословима, већ о неком мушком занату. Да будем варилац пожелела сам кад сам помагала оцу и та жеља ме није никако пролазила. На почетку ништа о томе нисам знала, није било лако савладати све технике, али корак по корак и успела сам. Кад неко нешто жели увек нађе начин, кад не жели нађе изговор“, каже ова млада девојка за РИНУ.


Прво запослење већ је имала, али од њега је одустала, јер иако је изузетно храбра, ипак било претешко па је сада аплицирала у неколико фирми и нада се да то што је женско неће одговорити послодавце да је приме у радни однос.


„На том мом првом послу била је више важна физичка снага, него искуство у варењу и зато сам одустала. Међутим, знам да је овај посао изузетно тражен, а да је све мање омладине која жели овим да се бави, тако да се не плашим за будућност, посла и добре зараде ће сигурно бити“, изјавила је Милена.

Ова девојка не бежи од тешких мушких послова, фото: РИНА


Како би обављала свој посао без грешке, Милена има пуну радну опрему, све потребне апарате и заштитну маску. Док не добије званичан посао она вари по селу, и већ је један од омиљених мајстора.


„Најважније је док радите да вам рука буде мирна и тако вучете лево десно, у зависности шта варите. Понекад се не види свака ситница под заштитном маском, али ипак већ сам се навикла“, рекла је.


Највећу подршку овој младој девојци пружа породица, која ни у једном моменту није покушала Милену да одговори да се не бави овим тешким послом и потпуно је разумеју, иако је кецељу пожелела да замени апаратом за варење.

Прилог емитован у емисији  „Нећете веровати" на Првој телевизији:

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


milena negovanovic gornja satornja varilac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.812.398 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)