У нововарошком селу Акмачићи са плантаже боровница украдено око 30 садница и вреће са тресетом 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У нововарошком селу Акмачићи са плантаже боровница украдено око 30 садница и вреће са тресетом
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
21.04.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Несвакидашња крађа догодила се у нововарошком селу Акмачићи када су лопови упали на парцелу засађену под боровницама,
У нововарошком селу Акмачићи са плантаже боровница украдено око 30 садница и вреће са тресетом, Фото: РИНА

пробрали и однели тридесетак најбољих садница и десет врећа са киселим тресетом који служе како би се побољшао квалитет земљишта, преноси РИНА.

„Парцелу смо пре четири године посадили ортачки, ја и још двојица пријатеља, а на њој се налазило око 2.400 садница. Плантажа је ограђена жичаном мрежом, али то није спречило преступника да упадне по мраку и почини крађу. Пошто су вреће са тресетом поприлично тешке претпостављам да се враћао неколико ноћи и питање је шта би све однео да комшије нису приметиле да се нешто чудно дешава у засадима“, рекао је за РИНУ Рајко Ђенић.

Крађа је одмах пријављена надлежним органима, а припадници нововарошке полиције успели су да ухвате лопова у околини Пријепоља и део украдених садница врате власницима.

„Свака та ишчупана садница дала би овог лета неколико килограма рода, али како су главне жиле почупане и те саднице које су враћене смо бацили, јер су потпуно неупотребљиве. Како би ове засаде поставили на здраве ноге имали смо много проблема, јер је плантажа у Акмачићима подигнута на око 1.000 метара надморске висине, а оптимално за узгој боровнице је од 600 до 800 метара, али смо успели да доведемо воду и тако обезбедимо род“, испричао је Ђенић.

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


AKMACICI NOVA VAROS PLANTAZA BOROVNICA UKRADENE SADNICE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.768.365 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)