Никитовић: Буџет за 2021. чврст и стабилан, највише улагања у инфраструктуру и пољопривреду 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Никитовић: Буџет за 2021. чврст и стабилан, највише улагања у инфраструктуру и пољопривреду
Trenutno na sajtu: 509       |       Podeli:
18.12.2020 | 0 коментар(а)



Пожега - Уз поштовање свих прописаних мера заштите од вуруса корона, данас је у сали
Председник општине Пожега Ђорђе Никитовић, фото: ГЗС

биоскопа, одржана 4. седница Скупштине општине Пожега.

Одборници су изгласали предлог одлуке о ребалансу буџета и извештај о извршењу буџета општине за првих девет месеци ове године. Потврду је добио и планирани буџет за 2021. годину у износу од 930 милиона динара, што је за око 50 милиона више него у текућој години.

Образлажући предлог одлуке о буџету председник општине Пожега Ђорђе Никитовић је истакао да ће планирани буџет, омогућити улагања у инфраструктуру како у сеоском тако и у градском подручју, спровођење мера социјалне политике и афирмисање развоја пољопривреде.

„Укупни приходи буџета за 2021. годину планирани су у озносу од 931 милион динара, од чега су текући приходи 886 милиона, а пренета средства из 2020. године су 45 милиона динара. Предлог одлуке и буџету општине Пожега за 2021. годину према мишљењу предлагача Општинског већа и мишљењу израђивача Одељења за буџет и финансије, нацрт одлуке о буџету представља чврст и стабилан буџет који у периоду рестриктивних и макроекономских мера изазваних последицама пандемије корона вирусом, даје солидну основу за спровођење озбиљне социјалне политике, изградњу нове и одржавање постојеће локалне инфраструктуре, афирмисање развоја пољопривреде субвенционисањем пољопривредних произвођача у смислу набавке опреме, односно физочких средстава за пољопривредна газдинства, улагање у капиталне пројекте о континуитет у одговорном односу према образовању и култури као и свим другим буџетским корисницима”, казао је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega budzet skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.169.182 посета
Тренутно на сајту: 509 посетилац(a)