Јеховини сведоци у Чачку изгубили судски спор 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Јеховини сведоци у Чачку изгубили судски спор
Trenutno na sajtu: 721       |       Podeli:
13.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Прекршајни Апелациони суд у Београду, са седиштем у Крагујевцу, потврдио је пресуду Прекршајног суда у Чачку

којом је мештанка Бранка Р. (70) оглашена одговорном за прекршај одлуке о привременим објектима, осуђена на новчану казну од 25.000 и обавезана да плати трошкове прекршајног поступка од 4.000 динара, доноси Политика у штампаном издању.

Прекршајни налог против ње поднела је Градска управа за инспекцијски надзор теретећи је да је противзаконито на јавној површини држала покретна колица са пропагандним материјалом своје Цркве, Јеховиних сведока.

Инспекција у Чачку је 18. септембра 2019. у 10.50 сати сачинила извештај где се наводи се да су у малом парку у Железничкој улици затечена два лица која су извршила заузеће јавне површине постављањем рекламног паноа.

„Пришли смо, представили се и на увид затражили одобрење Градске управе за урбанизам, али је лице изјавило да одобрење нису у обавези да имају, што је супротно члану 34. одлуке о привременим објектима. Од лица је на увид затражена лична карта и сачињен прекршајни налог на име Бранке Р. јер је учинила прекршај за који је предвиђена новчана казна од 25.000 динара”.

На саслушању у Прекршајном суду, у току првостепеног поступка у Чачку, окривљена је изјавила, поред другог:

„Ја сам Јеховин сведок, то је исповедање моје личне вере које ми је по Уставу загарантовано. Колица на којима се налазио материјал су у складу са слободом вероисповести. Ми смо регистровани, ја причам са окружењем и померам колица, па јавна површина буде заузета онолико колико се задржим са пролазницима. Сматрам да нисам заузела јавну површину нити поставила монтажни објекат, јер је он покретан. Ради се о заузећу јавне површине као што је заузимају и мајке са децом приликом гурања колица”.

Апелациони суд у потврди првостепене пресуде, међутим, наводи:
„С обзиром да се окривљена у одбрани, као и бранилац у жалби, позивају на претходну судску праксу, другостепени суд подсећа да судови нису везани судском праксом, већ суде на основу устава, закона и подзаконских аката донетих у складу са законом”.

ГЗС/Политика, Г. Оташевић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.082.834 посета
Тренутно на сајту: 722 посетилац(a)