Члан општинског већа иде у затвор, Тандир позвао на скупљање добровољног прилога 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Члан општинског већа иде у затвор, Тандир позвао на скупљање добровољног прилога
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
30.03.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Председник ОО Нове Србије и члан Општинског већа у Пријепољу Милан Гачевић одбиће да плати казну по судској пресуди већ ће,

како је казао на данашњој конференцији за штампу, заменити је затвором у трајању од 50 дана. На овакав потез одлучио се зато што, како каже, плаћањем би потврдио да је крив.

„Основном јавном тужилаштву поднео сам пријаву против Есада Хоџића у вези које до данас нисам добио ни један позив, у међувремену Есад Хоџић је поднео кривичну пријаву против мене Основном суду у Новом Пазару, где су ми била ускраћена сва права. Тражио сам да ми се тужба достави на српском језику, ћириличним писмом, што није учињено”, наводи Гачевић.

Он додаје да је Основни суд у Новом Пазару одбило све жалбе и прогласио га кривим. Гачевић се жалио Вишем суду у Новом Пазару, који је потврдио пресуду Основног суда у том граду.

Према његовим речима судски трошкови му се одбијају од личног дохотка које има као запослено лице, члан Општинског већа, у општини Пријепоље. Пре два дана Гачевић је добип решење од суда где се казна од 50.000 динара мења за казну затвора од 50 дана.

„Долазим из једне честите и поштене породице у Пријепољу никада у животу нисам кажњаван, моји пријатељи и комшије знају да нисам направио никакво ружно дело да би имао посла са полицијом. Ово је први пут да сам дошао у овакву ситуацију. У политици сам од 1992. године, ушао сам да пробам да помогнем грађанима да могу од поштеног рада да живе боље. Сада сам бранећи поштену причу наишао на проблем.Одлука да не платим казну и да идем у затвор, је само моја и неће утицати на рад коалиције у Пријепољу, јер ће одборник наставити да ради. Исто тако не желим да се бавим криминалним радњама, и нећу користити дане одмора и боловања да би покрио ових 50 дана у затвору. Желим да одем часно и поштено да ослужим ову казну, коју не признајем”, наводи Гачевић додајући да ће своју борбу наставити када се врати.

Тандир: Плашим се да ситуација ескалира

На конференцији је присуствовао и председник ОО Странке правде и помирења (СПП) у Пријепољу Самир Тандир, који је присутнима рекао да се ту налази у својству пријатеља Милана Гачевића.
„Позивам грађане да се организујемо и скупимо довољно новца да се ова казна плати, јер је човек оптужен на правди бога. Оваквих и сличних оптужби, без икаквог основа има још, али очегледно је некоме стало да политичар и човек Милан Гачевић заћути. Овог пута су ишли финансијски, а историја нас учи да после тога следе и неки други притисци. Ја бих молио да се надлежни органи више укључе да не би ситуација ескалирала, јер неко по сваку цену жели да овај случај заташка”, каже Тандир.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.072.801 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)