Припрема зимнице уносан посао 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Припрема зимнице уносан посао
Trenutno na sajtu: 527       |       Podeli:
22.10.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Припрема зимнице захтева много труда и времена, направити домаћу зимницу или је купити

дилема је са којом се многе домаћице суочавају током јесени. И поред тешке године за пољопривреднике понуда на пијаци је солидна, цене су прикладне а ни квалитет поврћа не изостаје. Ипак има домаћица које због недостатка времена или из неког другог разлога не праве зимницу већ се радије одлуче да купе готову и баш за такве наша домаћица Ана Никодијевић из села Овсиште има решење.

„Индустријски припремљена зимница није истог квалитета као ова домаћа, потпуно је иста као у шпајизу наших бака, изузетног укуса и мириса а то доказују бројне муштерије“ задовољно прича Ана.

Да би искористила вишак поврћа из своје баште и спречила да пропадне Ана се досетила да прави зимницу, јер како каже то је одувек радила и шаренолике тегле разноврсних укуса увек су јој биле понос, временом је та количина прерастала њихове потребе па је почела да продаје. Ове године је на манифестацији Опленача берба имала своју тезгу на којој је изложила целокупан асортиман који је припреман током лета.

„Свако ко је пришао до тезге нешто је и купио, презадовољна сам, највећи понос ми је када дођу купци који су већ куповали и када ми насмејаног лица кажу да су задовољни и да им се свиђа, укус и мирис праве домаће зимнице вратили су их поново и то је за мене највећи успех“ нагласила је Ана. У свакој тегли поред разних боја ту је и доза љубави и огроман труд па је фантастичан укус загарантован.

фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Ана прави разне врсте ликера, сирупа, џемова, слатка, ајвар, компоти, кисело поврће, туршија.

Цене су зависно од величине амбалаже и врсте производа па тако тегла слатког од 375. грама кошта од 200-250 динара, тегла џема од 720. грама од 200-250 динара, салате паприке, краставци тегла од 720. грама 120-200 динара, тегле од 2,5-5 литра коштају 500-800 динара и прикладне су за велике породице. Ајвар кошта 500 динара, тегла од 720. мл, сирупи 300-350 динара литарска амбалажа, и од тога може да се направи 7-10 литара сока, компоти 150 динара.

Ана већину посла ради сама, повремено јој помаже пријатељица, али како истиче воли да одради све сама јер је једино тад сигурна да ће све бити како треба.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.096 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)