Невероватан спектал на српски начин: Феноменалне слике из Бајине Баште послате у свет 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Невероватан спектал на српски начин: Феноменалне слике из Бајине Баште послате у свет
Trenutno na sajtu: 591       |       Podeli:
17.07.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Реком Дрином кроз Бајину Башту од Перућца до Рогачице данас је запловило преко хиљаду и по чамаца
Више од хиљаду чамаца данас је запловило зеленом Дрином/ Фото: РИНА

и импровизованованих спаловова. Гости из свих делова Србије, али и иностранства зпристигли су на запад Србије како не би пропустили највећу манифестацију на води и најбољу журку на реци у Европи, преноси агенција РИНА.

Више од хиљаду чамаца данас је запловило зеленом Дрином/ Фото: РИНА

„Двадесет година долазим на регату, тај дан је у мом календару уписан црвеним словима. Чамац је спреман месецима уназад, аброј чалноца у екипи само се повећава из месеца у месец. Када смо почели овде да долазимо било нас је само троје, а сада нас је преко тридесет", изјавио је Владимир из Београда.

Више од хиљаду чамаца данас је запловило зеленом Дрином/ Фото: РИНА

Али, за ову пловидбу нису спремни само чамци, неки су припремили и да нешто презалогаје, јер спуст траје неколико сати.

„Мора нешто да се презалогаји, вожња траје дуго и најбоље је окренути роштиљ, таман док га испечемо и дегустирамо стигли смо да краја регате”, каже Стефан на чијем сплаву су се спремали мделикатеси од меса.

Више од хиљаду чамаца данас је запловило зеленом Дрином/ Фото: РИНА

У Бајиној Башти данас је најбоља журка у целој Србији. Музика из сваког чамца, осмеси и добро расположење. Број становника у Бајиној Башти за време Дринске регате повећава се за пет, а на улицама ове општине могу се чути сви светски језици.


„Већ неколико година долазим овде, све је феноменално. Срби су изузетно гостопримљив и дружељубив народ. Храна, дружење, музика, заиста немам никакву замерку, све је на највишем нивоу”, каже Клаудија из Словеније.

Организатори се надају да ће манифестација протећи у најбољем реду и без инцидената, а да ће сви они који заплове се приджавати правила. Безбедност пловидбе подигнута је на макисмалан ниво, како би могуић ност потенцијалних инцидената била сведена на минимум.

Више од хиљаду чамаца данас је запловило зеленом Дрином/ Фото: РИНА

„Ово је празник за све Бајнобаштанце, у овим данима наше место оживи и тада се број стаовника утростручи. Долазе и страни туристи али и многи из наше земље, па Бајина башта постаје мала за све оне који желе да уживају у свим садржајима Дринске регате. Наша је процена да ће за ових пет дана колико манифестација траје проћи преко сто хиљада посетилаца. Док круна манифестације је сам спуст најлепшом српском реком Дрином, данас је запловило преко 20.000 људи", казао је за РИНУ, Синиша Спасојевић, из Туристичке организације Тара-Дрина.

Свима који су ове године пропустили Дринску регату остаје отворен позив до следеће године и сватује се да већ на време обезбеде своје место на чамцу.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hiljadu camaca drinska regata velicanstve prizor bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.843 посета
Тренутно на сајту: 591 посетилац(a)