Драган Јекић посветио је читав свој радни век борби за радничка права 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Драган Јекић посветио је читав свој радни век борби за радничка права
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
13.04.2020 | 1 коментар(а)



Чачанин који је читав свој радни век посветио Слободи и радницима борећи се за њихова права заувек је напустио овај свет, изгубивши последњу битку.

,,Драган Јекић је рођен 1965. године у месту Медовине, општина Ивањица, од оца Михајила и мајке Станимирке. Убрзо по рођењу Драгана мајка и отац одлазе да живе у Јездину код Чачка. Основну школу је похађао у Чачку где 1984. завршава и средњу Економску на смеру економски техничар.

 У Компанији “Слобода” (тада Фабрика наменске производње) запошљава се 1986. године. Добрим односом према раду напредује у послу којим се бави.  Као запажен радник укључује се у синдикални рад и 1989. године бива биран за повереника синдикалне подружнице. Био је члан Одбора Синдиката металаца ФНП. У том периоду био је заменик председника синдикалне организације, а 2001. године по први пут је изабран за председника синдикалне организације Компаније “Слобода”, где се налазио до тренутка смрти.

 Поред функције председника синдикалне организације Компаније “Слобода”, био је у више наврата члан РО ССМС за западну Србију, члан Комисије наменске индустрије Србије и једно време њен председник. Такође био је и члан Већа СССС за град Чачак и општине, члан Председништва Већа. Био је и члан Управе Самосталног синдиката металаца Србије и потпредседник ССМС од 2015. године.

 Обављајући све синдикалне функције колега Јекић се доказао као истакнути борац за радничка права и бољи материјални и социјални положај запослених, успешно закључујући Колективни уговор код послодавца, Колективни уговор о безбедности и здрављу на раду и обезбеђујући запосленима превентивни опоравак као и учествујући у свим синдикалним акцијама Самосталног синдиката металаца Србије и Савеза самосталних синдиката Србије.

Драган Јекић је преминуо 12. априла 2020. године у 54. години живота“ наводи се у биографији  коју је ССС доставио медијима.

Још увек није познато када ће се обавити сахрана преминулог и оп томе ће мо обавестити јавност, мада ће присуствовати само породица. Велики помен и комеморацију одржаћемо нако престанКа ванредног стања, каже Слободан  Јелић председник Градског  ССС.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Rade

    Porodici Jekic saucesce.Laka ti zemlja i mir vecni moj dobri prijatelju.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.297.954 посета
    Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)