Млади брачни пар Ђукић из Рајца узгаја јагоде одличног квалитета и своју будућност виде на селу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Млади брачни пар Ђукић из Рајца узгаја јагоде одличног квалитета и своју будућност виде на селу
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
07.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Јагоде се у нашој земљи у нејвећем обиму узгајају у околини Шапца, Смдедерева и Крушевца,



међутим ово воће добро рађа и у селу Рајац на обронцима планине Јелице.
Млади брачни пар Ђукић ово воће из породице ружа узгаја већ дуги низ година одличног квалитета.

У газдинству Ђукић из Рајца за производњу јагоде се знало још пре више деценија, а последњих десетак година, ова породица јагоду узгаја на велико на површини од око пола хектара.

„Јагоду сам радила још од малих ногу, моји родитељи су радили ово воће, не овим количинама, али кад сам одрасла, кренула сам сама обично на површини око 30 ари на отвореном, јер у то време се није радило са фолијом, касније кад сам се удала наставила сам са супругом”, рекла је Јелена Ђукић из Рајца за Глас западне Србије.

Упркос томе што се цена јагоде ни једне сезоне прецизно не зна, ови млади људи не одустају.

„Без обзира на цену јагоде, планиранмо да проширимо производњу овог воћа и да нам то буде приход од којег можемо пристојно да живимо”, појаснила је Јелена.

Ђукићи су се ове године ослонили на споствене снаге, а да би ова воћка кажу била конкурентна на тржишту, потребно је још на пољу адекватно обрадити.

„Да би се јагода добро разбокорила и да би добио добру расаду и живић, потребна је штићена јагода која би дала пелцер који може касније да да добар род. Из тих разлога потребно је исправно урадити агротехничке мере прскање, тј. заштита, као и адекватно нађубравање земљишта ”, објаснио је Новак Ђукић, Јеленин супруг.

Овај млади домаћин поручује свим лађим генерацијама које желе да оду у „Бели свет” да пре свега узму грумен српске земље и нека размисле о томе да наши преци нису остајали, него су остајали и обрађивали ову земљу. Ту су радили, гајили и подизали породице.

У сваком случају, породица Ђукућ из Рајца види будућност у фабрици под ведрим небом узгајајући јагоде и мшљења су уколико се јагоди посвете, она много више узврати.

Прилог емитован у вестима Б92:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


JELICA JAGODE DJUKIC RAJAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.689 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)