Промовисана књига поезије „Ветар и дажд” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Промовисана књига поезије „Ветар и дажд”
Trenutno na sajtu: 310       |       Podeli:
07.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ организовала је поетско вече Верољуба Вукашиновића,

вишеструко награђиваног песника из Трстеника.

Програм чији је централни део био промоција најновије збирке „Ветар и дажд“ одржан је синоћ у Галерији Народног музеја.

Песник Верољуб Вукашиновић завршио је Југословенску и општу књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду и до данас је објавио преко десет књига песама за које је добио награде “Милан Ракић”, “Печат вароши сремскокарловачке”, “Јефимијин вез”, “Кондир косовке девојке”, “Змај огњени Вук”, “Заплањски Орфеј” и друге. Уредио је или приредио више зборника савремене српске прозе, између осталих зборник о Добрици Ћосићу “Писац и историја” и “Миодраг Ибровац и његово доба”.

Критички осврт на поезију Верољуба Вукашиновћа дали су Данијела Ковачевић Микић професор српске књижевности и Живорад Недељковић песник и уредник у издавачкој делатности Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” у Краљеву.

Они су Верољуба Вукашиновића сврстали у песнике који поштују традицију као поетички ослонац, пишу поезију везаног стиха и припадају духовној и митскорелигиозној вертикали која полази од наше народне, средњевековне и савремене поезије. Данијела Ковачевић Микић је попут кустоса у галерији публику провела кроз „просторије“ тј. циклусе збирке „Ветар и дажд“ и показала им најупечатљивије песничке слике и мотиве.

У програму су учествовали Верољуб Вукашиновић, Данијела Ковачевић Микић, Живорад Недељковић, Сања Перовановић, Милица Матовић и Марија Радуловић.

Бројни посетиоци уживали су у музичком делу програма за који су биле задужене професорке српске књижевности Сања Перовановић, и Милица Матовић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.379.991 посета
Тренутно на сајту: 310 посетилац(a)