Цена изнајмљивања паука није тајна 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Цена изнајмљивања паука није тајна
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
19.05.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – На одржаној деветнаестој редовној седници Скупштине општине Горњи Милановац

одборници су пред собом имали шеснаест тачака о којима су одлучивали.

Јучерашња седница поново је почела примедбом одборника Бошка Миловановића на кршење Пословника, обзиром да поменути одборник и даље сматра да је он председник Скупштине. Председник Ковачевић је изјавио да пресуду Управног суда још увек није добио и да ће се поступити по њој када буде била на столу.



„ Ми се понашамо одговорно, власт је стабилна. Нама су битне инвестиције које долазе у Горњи Милановац и свакако се нећемо бавити темама да ли је неко остао без своје фотеље или није. Нама је интерес да што више улагања буде у општину Горњи Милановац, да што више урадимо. А према до сада прелиминарним извештајима и резултатима, та улагања превазилазе цифру од три милијарде динара средстава која ће директно из Републике доћи у Горњи Милановац“, казао је Ковачевић.

Локални парламентарци су усвојили Одлуку о изради Плана детаљне регулације за изградњу приступне саобраћајнице „Горњи Милановац – петља Таково“. Циљ израде Плана је измештање „тешког саобраћаја“ који се одвија централном градском улицом у зони становања и услуга, ка петљи Таково, растерећење централног дела града чиме би се омогућило брже и безбедније одвијање саобраћаја и повезивање северне индустријске зоне и моторног саобраћаја из правца Крагујевца и севера општине са Коридором 11.


На дневном реду нашла се Одлука о утврђивању минималне висине износа издвајања на име трошкова инвестиционог и текућег одржавања заједничких делова зграде и висине накнаде за управљање у случају принудно постављеног професионалног управника. Зорица Толић, запослена у Одељењу за урбанизам, комунално стамбене и имовинско правне послове, известила је одборнике да се овај износ односи на трошкове текућег одржавања заједничких делова зграда, на инвестиционо одржавање заједничких делова зграда као и на накнаду за управљање у случају принудно постављеног професионалног управника.

Начелник штаба за ванредне ситуације, Милорад Димитријевић, представио је, а одборници Скупштине општине су усвојили Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о одређивању оспособљених правних лица за заштиту и спасавање у општини Горњи Милановац, Предлог одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине, Предлог Одлуке о измени Одлуке о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације, као и Предлог Одлуке о формирању јединица ЦЗ опште намене на територији општине Горњи Милановац.


 
На заседању усвојена је Одлука о покретању поступка прибављања дела катастарске парцеле у јавну својину општине Горњи Милановац. Председник општине је рекао да су те парцеле требале да буду у власништву општине и пре одласка модне конфекције „Рудник“ у стечај.

„Ове парцеле су требале и раније бити у власништву општине на основу дуга који износи скоро шездесет милиона динара које је модна конфекција „Рудник“ дуговала општини“, навео је он.

Ковачевић се осврнуо и на послове Јавног предузећа за изградњу и послове на којима то предузеће ради и истакао да је презадовољан како функционише наплата паркирања и чињеницом да имају место у централним градским улицама за паркирање.


,,Нисам задовољан са бахатим возачима који своја возила паркирају тако да свима осталима не дозвољавају да пролазе тротоарима, закрчују прилаз јавним установама и институцијама. Ту слику ћемо променити тако што смо за сада изнајмили на период од три месеца возило за паркинг сервис“, нагласио је Ковачевић и додао да је Јавно предузеће за изградњу ушло у јавну набавку прибављања сопственог возила, јер их месечно изнајмљивање паук возила сада кошта 41.666 динара и да је то цена којаније скупа за закуп.

Одборници су изгласали и Одлуку о начину одређивања мртвозорника и утврђивању смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Горњи Милановац, Одлуку о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2018. годину, као и Одлуку о преласку уговорених обавеза и права из уговора о закупу непокретности са месних заједница на општину Горњи Милановац.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.375.787 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)