Сестра патријарха Иринеја и даље у сузама 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Сестра патријарха Иринеја и даље у сузама
Trenutno na sajtu: 735       |       Podeli:
21.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - И након месец дана од смрти патријарха Иринеја, туга надвија његово родно село Видову



Мештани, а посебно његови најближи рођаци не крију бол. Зато су своју снагу и средства уложили у изградњу цркве, која ће бити завршена следеће године.

Бол и туга у овом кабларском селу не пролазе. И даље се чује дубок уздах његове рођене сестре Милијанке коју жал не напушта, јер јој је како каже Мирослав (световно име патријарха) био и отац и брат.

„Туга је и даље превелика. Још увек сваки дан  гледамо његове слике и молимо се за његову душу. Живот је био много лакши кад смо знали да је он уз нас и да нас чува. Такав човек се не рађа два пута. Ми смо рано остали сирочићи, без оца и само са мајком, а он је врло рано велики терет понео на својим леђима. Радио је све послове и нас усмеравао на прави пут“, каже за РИНУ Милијанка са сузама у очима.

Неутешна сестра Милијанка, фото: ГЗС

Нема дана да његов сестрић Слободан Ковачевић, не помисли на топле речи Иринеја.

Рукопис патријарха није сачекао израдњу богомоље, али ће свакако бити део ње у библиотеци парохијског дома.

„У конаку ћемо опремити спомен собу у којој ће се налазити његове личне ствари, фотографије из ране младости, његове књиге. Унутра ћемо ставити руком писану повељу која је требало да се чува до отварања цркве, али нажалост то није доживео. Сви радови на изградњи цркве теку по плану, али све је другачије кад њега нема, надамо се да нас ипак види са неког другог места“, рекао је Слободан.

Он је ових дана усресређен на завршетак радова на цркви која се подиже патријарху у част управо у селу Видова. У плану је да у наредном периоду  буде постављена санитарија, мермер и урађен иконостас.

Нема сумње да је црква у Видови значајан део овог подкабларског села и самог Иринеја, која ће отварати капију српске Свете Горе.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


I nakon mesec dana tuga nadvija selo Vidovu rodni kraj patrijarha Irineja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.021.019 посета
Тренутно на сајту: 736 посетилац(a)