Ивањички конаци - богат садржај неопходан да би се попунила зимска сезона (ВИДЕО) 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ивањички конаци - богат садржај неопходан да би се попунила зимска сезона (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
28.09.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Смештајне капацитете Ивањичких конака чине 12 модерних апартмана, а најчешћи гости су породице са малом децом.
Ивањички конаци,фото: ГЗС

Постоје више од 19 година и непрекидним дограђивањем комплекса у најлепшем светлу представљају модеран сеоски туризам. Резервације за наредну летњу сезону већ су попуњене.
„То нам је најбољи део сезоне, поред смештајних капацитета имамо базен, шетњу у природи, а гостима је на располагању здрава органска храна која је произведена у овом крају или из наших пластеника. Будућност свима нама је здрава храна и то је разлог што се наши гости, домаћи и страни увек овде враћају”, каже домаћица Ивањичких конака, Биљана Оцокољић.

Домаћица Ивањичких конака, Биљана Оцокољић

 

Да би се гости привукли током зимске сезоне, неопходни су богати садржаји, па се ништа не препушта случају, већ захтевима гостију.
„У близини Ивањичких конака налази се Вучковица језеро, а поред природних лепота које окружују Ивањичке конаке, гостима је од ове сезоне на располагању зип лајн”, кажу Оцокољићи.

Уређена путна инфраструктура до Ивањичких конака допринела је већој посећености страних и домаћих гостију, а близина аутопута обећава. Биљана каже да знатно скраћен пут је изузетно важан за туристе који их посећују.

Ивањичке конаке одабрала је и Јована Стојановић из Шапца, али не за одмор, већ као радно место. Након завршеног Факултета за хотелијерство и туризам, пракса у ивањичким Рашћићима прилика је да се стручно усаврши. Тренутно је на мастер студијама, и своју будућност види управо овде.

Јована Стојановић из Шапца

„Пружила ми се прилика да се усавршавам и стекнем искуство и врло сам задовољна. Оно што је пракса показала јесте да се захтеви страних и домаћих гостију разликују. Домаћи су љубитељи хране и одмора, а странци више воле обиласке околине, манастира и активнији су”, каже Јована.

Ивањички конаци су репрезентативно туристичко домаћинство, више пута добитници Туристичког цвета, а њихова понуда обогаћена је захтевима сваког госта. Поред удобног смештаја и здраве хране, имају и организоване туре.
„Обилазак Хаџи Проданове пећине, Голије, планине Мучањ, а ту су и пешачке и планинарске туре. Ивањички конаци су репрезенти сеоског туризма у западној Србији”, рекао је директор ТО Ивањица Милоје Остојић.

Корени сеоског туризма потичу из ивањичких села, захваљујући домаћинима који су тада лепотама овог краја, домаћом храном и љубазношћу привлачили госте из бивсе Југославије и Европе.

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.724 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)