Ере на бициклима: Обележена Европска недеља мобилности у Ужицу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Ере на бициклима: Обележена Европска недеља мобилности у Ужицу
Trenutno na sajtu: 508       |       Podeli:
22.09.2019 | 0 коментар(а)



Ужице – Ере су показале да је у здравом телу најбитнији здрав дух. Преко 200 Ужичана узраста од седам па до оасмдесетседам година
Обележена недеља Европске мобилности, фото: РИНА

данас је село на своја бицикла, провозало се и на тај начин узели учешће у Европској недељи мобилности која пропагира безбедно пешачење и вожњу буцикла уместо аутомобила.

Сретен Димитријевић је са своје 84 године био један од најстарих учесника који је доказао своју кондицију вожњом узбрдо.

Најстарији такмичар, фото: РИНА

„Због своје конфигурације Ужице је врло тешко за вожњу бицикла, све вам је или узбрдо или низбрдо, али ко воли нађе начин. Ја редовно возим старим војним путем преко Севојна до Злакусе и на тај начин сам се спремио за овај бициклистички караван. Ово је изузетно искуство и заиста ми је драго што видим пуно омладине“, рекао је Сретен за РИНУ.

И управо су омладинци са својим бициклама били у првим редовима. Око стотину основаца дошло је да подржи четврти по реду Бициклистички караван и доказало да је добра забава увек уз друштво ван куће, а не у соби испред компијутера или телефона.

„Једва смо чекали овај догађај. Није нам тешко да пређемо ову маршуту и иако смо још млади увиђамо значај бављења спортом и рекреације“, каже дванаестогодишњи Урош Ерић.

Урош Ерић, фото: РИНА

Бициклисти су прошли седам километара кроз тунеле којима је некада пролазио познати воз Ћира, а завршна тачка била им је Стапарска бања где су се почастили  домаћим пасуљем из злакушке грнчарије. Ова бициклистичка стаза којом су прошли, прави је природни драгуљ и оаза бројних Ужичана.

„Кроз град је тешко возити, зато смо урадили ову стазу дугачку седам километара која пролази кроз најлепше пределе нашег краја. Ђетиња, водопади, бројни тунели. У плану нам је да урадимо још преосталих пет километара како би стазу спојили са манастиром Рујно. Драго ми је што видим да је ова стаза покренула Ужичане и да је много њих купило и вози бицикле. То је дефинитивно много бољи и здравији начин превоза“, истакао је градоначелник Ужица, Тихомир Петковић.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


trka bicikl

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.306.785 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)