ОШ Прељина прославила 147. рођендан 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
ОШ Прељина прославила 147. рођендан
Trenutno na sajtu: 596       |       Podeli:
19.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак, Прељина - У склопу обележавања 147 година од оснивања школе и Прељини, одржано је низ манифестација под заједничким називом "Учење је семе знања, а знање је моћ".

У склопу прославе Техничка секција ОШ "Прељина" са својим наставницима Наталијом Безаревић и Дарком Василић је остварила техничку надоградњу и побољшање већ постојећег пројекта "Фотонапонски панел", који је реализован пре три године. Од данас ће ученици, као и грађани Прељине, у школском дворишту, имати могућност да допуне своје мобилне телефоне и таблете брзим пуњачима, који као извор енергије користе, већ поменути соларни панел, чија је максимална снага 100 W, а оптимална радна струја 5,43 А.

У склопу пројекта поводом рођендана школе, одржано је и предавање ученицима старијих разредао обновљивим изворима енергије и заштити животне средине. Ђаци су имали прилику да се и практично упознају са начином функционисања фотонапонског панела и читавог система.

Шаљиви назив пројкета је "Кад солар даје снагу батерији на дар", саопштено је из ове образовне установе.

Фото: ОШ Прељина

Чули су се и најбољи литерарни радови ученика млађих разреда на тему "Наша школа, некад и сад". У холу школе је приређена изложба радова ученика и квиз знања "Прошлост мог краја".

Манифестација је настављена играма спретности, издржљивости, сналажљивости. Ту је био полигон препрека, скакање у џаку, фудбал, између две ватре. Уз бурно навијање, прогласили смо најбоље спортисте и екипе данашњег такмичења.

Фото: ОШ Прељина

Директор школе Радојле Чоловић се посебно захвалио помоћнику градоначелника Мирјани Ђоковић на несебичној подршци у реализацији овог пројекта.

Фото: ОШ Прељина

Ученицима и радницима школе честитао је данашњи рођендан, са жељом да оваквих и сличних пројеката у будућности буде што више.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.101.014 посета
Тренутно на сајту: 597 посетилац(a)