Брзи тестови стижу у Чачак, тунел за дезинфекцију за болницу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Брзи тестови стижу у Чачак, тунел за дезинфекцију за болницу
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
13.04.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У пријемно - тријажне амбуланте данас стиже 500 брзих тестова који ће
Брзи тестови стижу у Чачак, тунел за дезинфекцију за болницу, Фото: ГЗС

омогућити брже резултате, рекао је епидемиолог Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса короне.

“Брзи тестови раде се по принципу узимања капи крви која се поставља на плочицу која оцртава антитела. За почетак ће бити 500", рекао је Луковић и додао да су током претходне вечери стигли резултати  56 узорака  из Батајнице и 42 из Краљева и да су у оба узорка била по четири позитивна.

“Данашња цифра изолованих  за Чачак износи 44, за Горњи Милановац девет, Лучани три, Ивањица један. Tоком дана очекујемо још 58 узорака из Батајнице и шест из Краљева чиме се  отвара простор за истраживање жаришта, на два колектива, одакле су заражени пацијенти”, рекао је Луковић.

У болници се поставља тунел за дезинфекцију радника који улазе и излазе из те здравствене установе, тако да ће ризик уношења и изношења инфекције бити знатно умањен. Као и многе друге ствари, ово се постигло захваљаујући личном ангажовању градоначелника и његових сарадника, додао је Луковић.




 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brzi testovi korona mihailo lukovic epidemiolog

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.449.591 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)