Вучковић: ДС треба промаја 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучковић: ДС треба промаја
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
10.03.2018 | 0 коментар(а)



Демократска странка мораће да направи „промају“ у својим редовима и понуди грађанима оно што они од ње очекују, стручне људе

који могу да спроведу промене, изјавила је посланица ДС Наташа Вучковић.
„Мени се чини да ДС последњих пар година није имала право на грешку, али опет није успевала да их спречи“, рекла је она. „Када погледате председнике странке уназад, сви су се из неке одговорности повукли, али се суштински ништа није променило. Ја имам тезу да ми континуирано мењамо врх странке, а не оно што се догађа унутра. Грађани те ствари не виде, али се види да неки механизам није у реду“, рекла је Вучковић у Дану уживо Н1.

Према њеним речима, у ДС-у има „научене, окоштале методе репродуковања старих истих кадрова“ и то, како каже, онемогућава прилив нових лица или људи из странке који имају капацитета, већ се „стално нешто репродукује“.

„Уколико не променимо метод, не направимо промају, направимо неку синергију интергенерацијску и понудимо оно сто грађани очекују, јер они имају сећање на оно време када је странку водио Зоран Ђинђић, дакле, стручне људе који показују да могу да спроведу промене“, оценила је Вучковић.

Професор Жарко Кораћ каже да је погрешно и опасно да се „држи парастос“ пораженој странци на изборима.

Кораћ каже да постоје два проблема: један је што свака странка када дође на власт постане режим, и када падне с власти не зна да се снађе, а да је други проблем, што се опозиција први пут сусрела са једном „националном, проевропском странком“, каква је Српска напредна станка.

„Проблем је што странка која дође на власт постане режим, и то је сада СНС…Кад те странке падну с власти, оне уђу у проблем, почињу да се расипају, јер одлази чланство које је ту само зарад власти. ДС је седам година имала то огромно парче власти, без обзира што се правдала да има и коалиционе партнере“, оценио је Кораћ.

Други проблем опозиције је, како каже, што се први пут суочава са националном, проевропском странком.

„Ја то зовем дрвено гвожђе, када правите нешто што није природно. То је позиција коју има СНС тренутно има, она узима гласове са свих страна, свих партија, и то тренутно функционише“, каже Кораћ.

Опозиција ће, каже, морати да „засуче рукаве“. „Да буду принципијелни, да критикују све оно лоше што уради власт, али и да понуди решења и људе који имају кредибилитет“, рекао је Кораћ.

„Наши људи воле да шутну оне који су већ на земљи. То се сад јавља и са ДС, а то није лепо. Има кинеска пословица – кад се саплетеш и паднеш у рупу, немој да гледас где си, него о шта си се саплео. То мора да ради ДС“, каже Кораћ.

Кораћ каже и да незадовољство грађана ситуацијом у земљи није нестало.

„Нису нестали незадовољни људи, ону су и даље ту, гурате их у герилу, а то ће букнути у једном тренутку. Власт греши кад не дозвољава да се незадовољство грађана испољи кроз опозиционе странке. Свака власт у једном тренутку постаје опозиција и свака опозиција постаје власт, осим у диктатури. Та промена ће се десити опет, само не одмах“, рекао је Кораћ.

Извор: ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.393 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)