Радио телевизија Војводине у години јубилеја добија нову зграду 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Радио телевизија Војводине у години јубилеја добија нову зграду
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
23.05.2019 | 0 коментар(а)



Нови Сад – Радио телевизија Војводине ове године прославља читавих седам деценија постојања.
Година јубилеја за РТВ, фото: РИНА

Овај медијски сервис почео је са радом 31. марта 1949. године, када је Главни одбор Народне скупштине Војводине донео одлуку о формирању Радиа Новог Сада, који је тада програм пласирао на пет језика. Данас, 70 година касније овај новосадски медиј извештава на чак 16 језика националних мањина, а новинари и остали медијски делатници коначно ће бити пресељени у нову зграду, а руководство очекује да ће управо тај потез утицати на то да гледаоци добију још квалитетнији и бољи програм.

Јожеф Клем за говорницом, фото: РИНА

„Свака мањинска заједница има свој програм, бира теме и управо због тога је Радио телевизија Војводине данас најпознатија јавна установа РТВ. За све ове године прикупила је доста знања, искуства и мислим да је то највеће богатство са којим тренутно располажемо. Оно што нам је недостајало то су бољи услови за производњу програма и мислим да ћемо то добити захваљујући новој згради. Прелазак у нову зграду захтеваће од свих нас да будемо као и наше колеге који су стварали РТВ. Убеђен сам да ће ново окружење и нова техника људима дати полет да почну да размишљају на другачији начин, шта се од радија и телевизије очекује у 21 веку, како да се приближимо слушаоцима и гледаоцима као да будемо гледанији и слушанији. Нова зграда значи нови почетак за све као и потребу да се усавршавамо“, поручио је Јожеф Клем, заменик генералног директора РТВ.

Вредни и марљиви радници РТВ – а, у складу са својим могућностима унапређивали су овај медијски сервис, а потрудили су се и да иду у корак са модерним технологијама.

„Покрајински медијски јавни сервис данас има седам медијских платформи, две телевизијске, три радијске, интернет портал и интернет омладински радио програм који се емитује на српском и још 15 језика националних заједница“, рекла је Соња Кокотовић, директорка програма РТВ.

Соња Кокотовић, фото: РИНА

Великим напором колега са РТВ у току бомбардовања ова телевизија није правила паузу, и тада су читаоци, слушаоци и гледаоци могли да их прате.

„Последњих 15 година у Србији функционише савремена софтверска прича, интернет размена информација. Али брже и једноставније је договор с аколегом, ако су свих седам медија у једној згради то значи да се бзо и лако договорите са колегом, уколико су сви на једном месту бољи је садржај и квалитет. Имаћемо пет студијских програма и за радио програм“, рекла је Кокотовић.

Активности поводом обележавања јубилеја, 70 година од оснивања покрајинског јавног сервиса трајаће читаве године и емисије ће бити посвећене историјату РТВ, а како би се програм унапредио биће одржано 17 такмичења тонских снимака „Тактонс“ у чијем фокусу је унапређење квалитета програмског садржаја. Стога ће једна од тема Тактонса али и годишње конференције Европске асоцијације регионалних медијских центара ЦИРКОМ Регионал која ће бити одржана 30 и 31 маја у Новом Саду. У наредном периоду биће организована јавна снимања, радијске емисије широм Војводине како би се боље ослушнуле реакције публике а акценат ће бити на младима.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


novi sad rtv radio televizija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.252.886 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)