Субвенције за 88 ивањичких пољопривредика за унапређење овчарства 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Субвенције за 88 ивањичких пољопривредика за унапређење овчарства
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
28.09.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Пројекат унапређења овчарске производње реализован је кроз доделу субвенција
Председник општине Ивањица Зоран Лазовић уручио уговоре пољопривредницима, фото: ГЗС

пољопривредним произвођачима са територије општине Ивањица. Пољопривредни произвођачи, њих 88 на конкурсу општинске управе Одељења за пољопривреду по субвенционисаним условима добили су по десет квалитетних приплодних грла оваца.

Пре две године формирано је одељење пољопривреде и заштите животне средине са циљем да се пољопрвредници на време информишу о начину субвенција које су за њх од изузетног значаја, каже за Агропрес председник општине Ивањица Зоран Лазовић.

“Помоћ ресорног Министарства у ванредним ситуацијама није изостала, додељено је 200 тона меркантилног кукуруза, 700 тона вештачког ђубрива и 150 кошница пчеларима. Пољопривредницима је такође уз субвенционисање државе додељено 127 трактора ,” додао је председник Лазовић.

Он је истакао да је циљ субвенционисане набавке уматичених јагњади да се умножи сточни фонд, а пољопривредницима омогући лакши почетак узгоја или повећање стада.

“Нови власници оваца већ од наредне године стичу право субвенција државе за ову врсту ситне стоке у износу од по 7.000 динара по грлу,” каже Лазовић за Агропрес.

Право на коришћење средстава под условима утврђеним поменутим конкурсом имала су физичка лица – носиоци регистрованих комерцијалних пољопривредних газдинстава у активном статусу, који су пре истека позива Одељења за пољопривреду набавили по 10 грла квалитетних приплодних оваца старости до седам месеци, рекао је руководилац одељења за пољопривреду и заштиту животне средине у општини Ивањица Дејан Манојловић.

Руководилац одељења за пољопривреду и заштиту животне средине у општини Ивањица Дејан Манојловић, фото: ГЗС

 

Млади пољопривредници ивањичког краја задовољни су субвенцијама јер је ово један од начина да обогате сточни фонд.

Двадесетдвогодишња пољопривредница из села Међуречје Милица Аџић, тврди да овакав начин субвенционисања може задржати младе на селу.

“Наше домаћинство углавном се бави сточарством, тако да нам је проширење стада свакако добро дошло”, каже Милица.

За Мића Јовановића из Радаљева ово није једина помоћ локалне самоуправе.

Пољопривредник Мићо Јовановић користи субвенције Министарства пољопривреде и општине, фото: ГЗС

“Ми смо сада добили уматичена грла уз услов да се за три године број прошири, што ће свакако дати већу шансу да искористимо субвенције Министарства пољопривреде, које нису мале, 7.000 динара по грлу”, каже Јовановић.

За ове намене из локалног буџета је издвојено 10.560.000 динара.

 

 

Агропрес

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA SUBVENCIJE OVCARSTVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.678 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)